• Bij Heukelum - Roda Boys werd niet gescoord.
• Bij Heukelum - Roda Boys werd niet gescoord. Foto: Jeroen de Bruin/

Heukelum mag handen dichtknijpen met punt tegen Roda Boys

heukelum • In de wedstrijd tussen twee kwakkelende ploegen was er slechts één ploeg die recht had op de zege. Roda Boys was bijna de hele wedstrijd beter dan Heukelum en kreeg voldoende kansen op de winst, maar in Heukelum werd er niet gescoord.

Beide ploegen zijn dit seizoen nog niet bepaald op dreef, mede door een volle ziekenboeg. Het vertrouwen bleek in de openingsfase bij beide ploegen dan ook broos. In de openingsfase kreeg Heukelum wel de ruimte om te voetballen, maar dat lukte de ploeg totaal niet. De gasten voetbalden ook niet denderend, maar namen na een kwartier wel het heft in handen en waren vervolgens vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij. "Er zat inderdaad meer in voor ons", vond Roda Boys-trainer Frank Brands. "We hebben vandaag helemaal niet slecht gespeeld, maar het zat in de afronding niet mee. Natuurlijk is niet alles pech, we maakten soms ook verkeerde keuzes, maar als we zo'n wedstrijd met twaalf punten in gaan, winnen we hier gewoon met 0-4. Het vertrouwen ontbreekt op dit moment."

Tevreden

Heukelum had voetballend, op de slotfase na, heel weinig in te brengen. En dus was Jerome Ceton tevreden met een punt. "Dat moet je soms zijn. Roda Boys is voor ons gewoon een lastige tegenstander. Eerder dit seizoen verloren we zulke wedstrijden met vier of vijf tegendoelpunten. Nu houden we de nul en dat is ook wel een keer fijn. Bij ons zijn Sil van Putten en Tim Schwebke op de weg terug en die zijn erg belangrijk voor ons. "

Roda Boys liet in fases een aantal grote kansen liggen. Na een kwartier waren de gasten drie keer dichtbij de 0-1. Een schot van Sjors Maas werd geblokt. Een vrije trap van Martijn de Wildt kreeg door de wind een rare curve mee, waardoor doelman Yoerik van 't Pad slechts met moeite zijn vuist erachter kreeg. Weer iets later moest Heukelum bij een heuse scrimmage alle zeilen bijzetten om de bal weg te werken. Ook direct na rust was het wachten op een treffer, maar vooral door uitstekend keeperswerk van Yoerik van 't Pad bleef het toch 0-0.

Gestolen overwinning

In de slotfase was Heukelum zelfs nog dichtbij een gestolen overwinning. De ingevallen SIl van Putten, die een week eerder na tien maanden blessureleed zijn rentree maakte, kwam steeds beter op dreef en kreeg twee schietkansen. Semih Kaplan was echter het dichtst bij een treffer. Roda-doelman Martijn Knoop redde op een inzet van Rick van Loo, de rebound werd door Kaplan op de bovenkant van de lat geschoten. De laatste en allergrootste kans was echter weer voor de gasten. Nils Loef verscheen diep in blessuretijd voor Van 't Pad, maar zijn schot stuitte via de paal weer het veld in.

Maarten van Hoogevest