Vuren geeft na rust niet thuis

eethen • Vuren speelde bij GDC een prima eerste helft, maar beet na rust in het stof: 3-0. Het uitvallen van aanvoerder Sjors Vonk vlak voor rust leek bepalend voor de wedstrijd van Vuren. "Voor rust was er niks aan de hand, we speelden gewoon goed", vond trainer Ron Vlot. "Maar wat we na rust lieten zien, was bedroevend. De tranen schoten in m'n ogen. Een paar spelers zakte door de ondergrens." En dus liep GDC makkelijk uit naar een ruime zege. "Ik vond hen ook niet indrukwekkend, maar als je met 3-0 op je broek krijgt, moet je je mond houden", aldus Vlot.


Haaften krijgt te veel goals tegen

lage zwaluwe • Haaften krijgt dit seizoen veel te veel doelpunten tegen. Ook bij Zwaluwe was het weer raak: 7-2. Met slechts één punt en 26 tegentreffers is de situatie in Haaften niet bepaald rooskleurig. "Deze nederlaag is ook weer veel groter dan nodig", vond trainer Bart Fransen. "Maar we staan na een halfuur met tien man en dan houd je het op een gegeven moment niet meer tegen."

Een vroege voorsprong dankzij een doelpunt van Danny Verwolf gaf Haaften niet het gewenste steuntje in de rug. Zwaluwe kwam op 3-1, voordat Thijmen Gerringa de 3-2 scoorde. Kevin Snoek veroorzaakte daarna een strafschop, waarbij hij met rood werd weggestuurd. Haaften-doelman Wesley van Eck pakte de penalty, maar het bleek uitstel van executie. Na de 4-2 vlak voor rust kwam Haaften in het vervolg van de wedstrijd niet meer in de buurt van een goed resultaat.


ASH wint van Noordeloos

hellouw • ASH bracht sv Noordeloos met 2-1 zijn eerste nederlaag toe. ASH-trainer Ron Laros vond dat wel terecht. "Voor rust hadden we letterlijk en figuurlijk de wind in de rug", zei Laros. "Na rust drukten zij wel, maar echte kansen kregen ze niet. Wij raakten nog twee keer het aluminium."

Danny Bijl en Arne Hak verzorgden voor ASH de 2-0 voorsprong, voordat de gasten na een domme overtreding van Hidde van Wageningen uit een strafschop op 2-1 kwamen. Na rust schoot een speler van de gasten op zijn eigen paal. Ook Bernd Duizer mikte op de paal. Noordeloos scoorde niet meer en dus bleven de punten in Hellouw. ASH is tevreden met de plek in de subtop. "We tekenen ervoor om uit iedere vijf wedstrijden acht punten te pakken", zei Laros.


Beesd onderuit tegen Kerkwijk

beesd • "Met deze instelling winnen we dit seizoen geen wedstrijd, tenzij ze voor ons een speciale vijfde klasse oprichten", was de veelzeggende conclusie van Beesd-trainer Dick Wammes na de 1-3 nederlaag tegen Kerkwijk. "Onze eerste helft was gewoon heel erg slecht. Zij kregen niet veel kansen. Maar de kansen die ze kregen, maakten ze wel gewoon af."

En dus keek Beesd halverwege tegen een 0-2 achterstand aan. In de tweede helft deed de ploeg het wel wat beter, maar de aansluitingstreffer kwam er niet. Pas na de 0-3 wist Beesd uit een vrije trap via Kevin Kruissen wat terug te doen. "Als we vandaag gewoon onze plicht doen, hoeven we niet te verliezen en staan we ook niet waar we nu staan", wees Wammes op de teleurstellende elfde plaats op de ranglijst.