• Coen de Ridder en Carlo van Santen in duel.
• Coen de Ridder en Carlo van Santen in duel. Foto: Jeroen de Bruin

Ongeslagen koppositie versterkt na 3-2 winst

Asperen laat langs Herovina

asperen • Na een spannend scoreverloop en een wisselend spelbeeld werd Asperen in de blessuretijd spekkoper. Herovina was na de vroege en verdiende 1-0 achterstand dankzij een knap herstel op een terechte 1-2 voorsprong gekomen, maar in de slotfase won Asperen door eerst een penalty en daarna een late goal van Gerard Breider alsnog met 3-2.

Asperen-trainer Jaap van Hattem reageerde heel eerlijk: "Met een 2-2 gelijkspel had ik gezien het wedstrijdverloop ook wel vrede gehad. Of onze penalty terecht was, weet ik niet maar het bracht wel het geloof in succes terug. Na een prima begin met goede kansen en een verdiende voorsprong, zakten we terug en onze start na rust was zelfs apathisch. Toen zag het er bij 1-2 even niet best uit, maar na enkele wissels pakte Asperen het weer goed op. Fantastisch dat we dan op het eind met 3-2 toch nog winnen." Asperen staat nu ongeslagen alleen op kop in de vierde klasse.

Trainer Glenn Calor verspeelde met Herovina in de laatste drie duels acht punten: "Jammer want we kwamen vandaag sterk terug na een zwakke start. In het begin gaven we hun middenvelders te veel ruimte en kregen geen controle. Asperen heeft goede aanvallers en kwam verdiend op voorsprong. Gaandeweg ging het beter en na onze 1-2 leken we te gaan winnen. Misschien had ik toen niet defensief moeten wisselen, maar dat is achteraf praten. Asperen ging 1 op 1 spelen en voorin met vijf spitsen. Tot die penalty was het nog niet zo gevaarlijk, maar daarna werden we soms overlopen."

Al snel nam Asperen met vloeiend combinatiespel het initiatief. Uit een pass van Tareq Ibrahim knalde Carlo van Santen onhoudbaar tegen de kruising. Na een kwartier leverde een schot van Ibrahim nog alleen een corner op, maar in de achttiende minuut was het verdiend raak. Tareq Ibrahim bediende Michiel den Hartog, die de mooie aanval beheerst afrondde: 1-0. Na terugleggen van Kevin Steenbruggen loste Marthijn Hobo een schot, maar Asperens keeper Dennis Rooijackers was paraat.

Geleidelijk herstelde Herovina zich. Uit een voorzet van Kevin Steenbruggen tikte Gijsbert van Maaren net naast. Na een misser van verdediger Jorn van Meeuwen kopte Kevin Steenbruggen uit een voorzet van Marthijn Hobo over. In de 43e minuut kwam Herovina toch langszij. Eerst werd een kopbal van Kevin Steenbruggen uit een corner van Coen de Ridder nog gekeerd, maar in de rebound knalde Maarten Lievaart resoluut de 1-1 binnen. Na de thee beheerste een overtuigend gestart Herovina aanvankelijk de streekderby. Coen de Ridder was tweemaal gevaarlijk. Twintig minuten na rust nam Herovina met 1-2 verdiend de leiding. Na inleidend werk van Arnel Kocan werkte Asperen-speler Nick van der Zijden de bal net voor Gijsbert van Maaren in eigen doel: 1-2. Bij een kopbal van Gerard Breider uit een voorzet van Carlo van Santen voorkwam Herovina-keeper Rik Verploegh de snelle gelijkmaker.

Riskante actie

Een wel op de bal gerichte, maar onnodig riskante actie van Herovina-invaller Mark Muller tegen Gerard Breider was voor scheidsrechter Copper in de 80e minuut aanleiding om de thuisclub een penalty toe te kennen. Tareq Ibrahim benutte die strafschop: 2-2. In de 91e minuut werd Maarten Lievaart bij Herovina uit het veld gestuurd. Zijn tweede gele kaart vanwege gevaarlijk hoog spel was wel zwaar gestraft, want een vrije trap voor Asperen had ook volstaan. Met tien man moest Herovina het aandringende Asperen weerstaan. Dat lukte niet, want in de 93e minuut werd het 3-2. Na een hoge trap van invaller Jan Wiggelinkhuysen bracht de opgerukte Jorn van Meeuwen de bal voor het doel, waar Herovina's keeper Verploegh aarzelde en Gerard Breider de bal al struikelend over de doellijn werkte: 3-2. De felle protesten van Herovina voor buitenspel vonden geen gehoor. Het betekende de beslissing van het duel. Wegens herhaaldelijk commentaar kreeg aanvoerder Kevin Steenbruggen bij Herovina kort na afloop nog zijn tweede gele kaart. Steenvaart en Lievaart zullen dus komende zaterdag thuis tegen Lekvogels bij Herovina ontbreken.