• De cast bijeen op de trap van het Hofje van mevrouw van Aerden.
• De cast bijeen op de trap van het Hofje van mevrouw van Aerden. Foto: Nico van Ganzewinkel

'Grenze(n)loze tijd' op ludiek locaties

leerdam • Kerntheater Vijfheerenlanden verzorgt volgende week donderdag 31 oktober en op vrijdag 1 en zaterdag 2 november driemaal de voorstelling 'Grenze(n)loze tijd'.

De voorstelling start in het Hofje van Mevrouw Van Aerden en eindigt daar ook weer. Tussendoor lopen bezoekers met een voormalig Heer van de Vijfheerenlanden langs een aantal ludieke locaties in het centrum van Leerdam.

Dit 'wandelend theaterstuk' brengt de geschiedenis van de Vijfheerenlanden tot leven, maar wel met een flinke knipoog. Het is een reis door de tijd, die zo'n duizend jaar omvat. Onderliggend vraag daarbij is: wat verbindt de Vijfheerenlanders? Het stuk wordt geregisseerd door Monique Sentjens. De cast bestaat uit ongeveer dertig spelers, volwassenen en kinderen. Vorige week dinsdag werden de volwassen spelers tijdens de repetitieavond gefotografeerd op de prachtige trap van het Hofje.

Contacten

Kerntheater is een voortzetting van het wijktheater in Leerdam. Er zijn inmiddels serieuze contacten gelegd met soortgelijke initiatieven in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden, zoals de Toneelroute en de aankomende buitenproductie Watervlucht in Vianen en het Watertheater in Everdingen.

De voorstellingen zijn te zien op donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november vanaf 19:30 uur en op zaterdag 2 november vanaf 14:30 en 19:30 uur. Reserveren voor de voorstellingen is gewenst en kan via


q www.kerntheater.nl