• Nikè Sophia Haverkamp is restaurator van glas- en keramiekkunst.
• Nikè Sophia Haverkamp is restaurator van glas- en keramiekkunst. Foto: Aangeleverd

Lezing over restauratievak

leerdam • Restaurateur Nikè Sophia Haverkamp vertelt op vrijdagavond 25 oktober in stadspodium Go in Leerdam aan de hand van case-studies over het ambacht van conservering en restauratie.

De case-studies variëren van archeologische objecten en Romeins glas tot moderne kunst en van de opgravingen in Pompeii tot recentere restauratieprojecten op zaal. Aan de orde komt de geschiedenis van het restauratievak door de eeuwen heen en de bijbehorende trends en veranderingen restauratie-ethiek en de praktijk.

Nikè Sophia Haverkamp is restaurator van glas- en keramiekkunst. Ze is opgeleid als archeoloog en restaurator en liep gedurende haar opleiding stage bij het Corning Museum of Glass (USA), Rijksmuseum Amsterdam en het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Sinds 2017 werkt ze als freelance restaurator. Eerder dit jaar werkte zij als glasrestaurator enkele maanden voor het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden ter voorbereiding op de tentoonstelling 'Glas'.

Vanuit haar Restauratie Atelier Haverkamp, gevestigd in Amsterdam, werkt ze voor zowel musea, veilinghuizen, verzamelaars als particulieren. Tevens is zij actief als bestuurslid van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas en als lid van de redactieraad van Glas – Magazine voor Glaskunst.

Kaarten

De lezing begint om 14:00 uur. De entree bedraagt 14 euro (inclusief koffie of thee). Kaarten aan de zaal of via de reserveringsknop op de website van het stadspodium. De lezing gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen (minimaal 7).