• Leerdam Sport is een crowdfundingsactie begonnen voor het nieuwe sportpark.
• Leerdam Sport is een crowdfundingsactie begonnen voor het nieuwe sportpark. Foto: Aangeleverd

Leerdam Sport bezig met crowdfunding

leerdam • Het duurt allemaal nog even, maar de bouw van het nieuwe sportcomplex van Leerdam Sport komt steeds dichterbij. Om de aankleding te kunnen bekostigen, is de club een crowdfundingsactie gestart.

Inmiddels zijn de eerste voorbereidingen getroffen om komend voorjaar twee nieuwe velden aan te kunnen leggen.

Planning

"Het duurt allemaal wel lang. De grond zakt nog steeds en dat moet wel echt stoppen voor je kunt beginnen", zegt bestuurslid Wout Elbertse. "De planning is in ieder geval dat we vanaf komend seizoen twee nieuwe velden hebben, waaronder één kunstgrasveld."

Hoofdveld

Daarna is het hoofdveld aan de beurt en vervolgens worden de kleedkamers en kantine gebouwd. Als alles meezit is het nieuwe complex in 2022 klaar. "Maar heel vaak zit niet alles mee, dus het zou ook heel goed 2023 kunnen worden", weet Elbertse.

Aankleding

Ondertussen wordt er ook nagedacht over de aankleding van het complex, zoals de bouw van een tribune en de inrichting van de kantine.

"Alle niet-voetbalgerelateerde zaken moet je zelf doen. We zijn geen grote en rijke club, dus we zijn op zoek gegaan naar manieren om aan geld te komen", vertelt Gaby de Jong-Hennekes, die samen met Elbertse een crowdfundingsactie opstartte. "Dat loopt op zich goed, we hebben ondertussen ruim 3500 euro opgehaald. In totaal hebben we 30.000 euro nodig, maar we denken niet dat we dat op deze manier gaan halen. Dat hoeft ook niet. Alle kleine beetjes helpen."

Betrokkenheid

De actie heeft een bijkomend voordeel. "Het creëert betrokkenheid. Er zijn bedrijven die wat geven, ons damesteam heeft ook gedoneerd, maar ook individuele leden en betrokkenen en we krijgen ook anonieme giften. Dat is mooi om te zien", zegt De Jong-Hennekes.

Jeugd

Leerdam Sport hoopt met het nieuwe complex vooral weer de jeugd naar de club te trekken. "Daarom is het wel jammer dat we wat achterlopen op andere clubs in de omgeving. Een nieuw complex heeft nu eenmaal aantrekkingskracht", zegt Elbertse. Hij twijfelt er echter niet aan dat het goed komt. "We zitten op een heel gunstige plek, midden in een nieuw te bouwen wijk. Naast het complex komt de brede school. En daarnaast zijn we nu al bezig activiteiten te organiseren om de jeugd hierheen te krijgen, zoals circuit-trainingen, die voor iedereen toegankelijk zijn."

q www.crowdfundingvooramateurverenigingen.nl/leerdamsport