West Betuwe stopt met Buren Alert

west betuwe • West Betuwe stopt met deelname aan het buurtpreventie-initiatief Buren Alert, waar de voormalige gemeente Lingewaal nog wel gebruik van maakte. Het instrument blijkt namelijk geen toegevoegde waarde te hebben naast WhatsApp en Burgernet. Burgernet telt in de gemeente inmiddels 7000 deelnemers. West Betuwe zal Buren Alert ook niet langer promoten. In het eerstvolgende West Betuwe Magazine uitgebreid informatie over buurtpreventie in West Betuwe.


'Blik scheiden een succes'

regio • Sinds juli kunnen inwoners van Rivierenland hun blik van het restafval scheiden. Dat deden zij massaal. Er werd twee keer zoveel blik ingeleverd dan waarop was gerekend. De compartimenten voor blik raken daardoor overvol. Om te zorgen dat iedereen glas en blik goed kwijt kan mag blik vanaf 1 november bij plastic verpakkingen en drinkpakken. Blikken en blikjes kunnen in de speciale zakken voor plastic afval die bewoners van flats gebruiken. Vanaf eind oktober kunnen bewoners van het centrum van Culemborg, Tiel en Zaltbommel hun blik kwijt in de nieuwe ondergrondse containers voor plastic verpakkingen en drinkpakken. Blik kan ook in de huiscontainers voor plastic verpakkingen, maar mag voorlopig ook gewoon in de glasbak. De vergoeding die Avri krijgt van de verpakkingsindustrie voor het inzamelen van plastic verpakkingen en drinkpakken is veranderd. Het wordt financieel veel voordeliger om dat samen met blik op te halen en in te leveren. Dit is ook een reden om de drie grondstoffen samen in te zamelen. Inwoners die hun kleine container voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik willen ruilen voor een grote container kunnen die gratis bestellen. De besteltermijn voor het gratis omruilen is verlengd tot 1 april 2020. Bestellen kan via

q avri.nl/containerbestellen


Dag van de Logistiek in Tiel

tiel • Op donderdag 31 oktober vindt in Tiel het derde Logistiek Event plaats. Bij DAF op bedrijventerrein Medel in Tiel laten bedrijven en scholingspartners zien wat het logistieke vakgebied te bieden heeft. Bezoekers worden uitgedaagd om hun logistieke skills te testen tijdens diverse activiteiten zoals een Heftruckparcours, Vrachtwagensimulator en een Techniekplein. Ook kunnen ze ècht ervaren hoe het is om te werken in de logistiek, door bedrijfsbezoeken. Daarnaast is er volop informatie over carrière- en opleidingsmogelijkheden. Werkzoekenden en geïnteresseerden zijn welkom 10.00 tot 16.00 uur. De Dag is gratis toegankelijk en er is voldoende parkeergelegenheid. Het evenement wordt georganiseerd door Platform Transport en Logistiek Rivierenland, Werkzaak Rivierenland en ROC Rivor. Platform Transport en Logistiek Rivierenland.

q www.werkzaakrivierenland.nl/logistiek