Klik & Tik in bieb Leerdam

leerdam • In de bibliotheek van Leerdam aan het Reilinghplein start op dinsdag 29 oktober de cursus 'Klik en Tik'. In acht lessen leren mensen de basisvaardigheden voor het werken met de computer en het internet. Deze gratis cursus bestaat uit verschillende onderdelen. De lessen vinden plaats op dinsdag 29 oktober en 5, 12, 19, 26 november en 3, 10, 17 december van 10.00 tot 12.00 uur.


Senioren maken zeepketting

lexmond • De Algemene Seniorenvereniging Lexmond komt woensdag 6 november bij elkaar om een zeepketting te maken. Van ASVL-leden wordt hiervoor een eigen bijdrage gevraagd van 5 euro. In verband met de benodigde hoeveelheid materialen dient men zich voor 30 oktober op te geven bij Teuni de With, 0347-341545. Ook niet-leden zijn welkom tegen betaling van 13,50 euro. Deelnemers zijn op 6 november welkom in Huis Het Bosch in Lexmond, aanvang 14.00 uur.


Inzamelen voor Roemenië stichting

hei- en boeicop • De in Lexmond en Hei- en Boeicop gewortelde Stichting 'Vrienden van Roemenië' gaat weer spullen inzamelen. Gedacht wordt aan nog goed bruikbare en schone kleding, kleine huishoudelijke artikelen?en kleine meubelen. Op zaterdag 26 oktober staan vrijwilligers tussen 10.00 en 12.00 uur bij De Rank, achter de hervormde kerk in Hei- en Boeicop, klaar om spullen in ontvangst te nemen. Ze hopen veel te kunnen inzamelen zodat binnenkort weer een vrachtwagen kan afreizen naar . Vanuit de kringloopwinkel in Dorohoi, het Roemeense projectgebied van de stichting, worden de artikelen verkocht. Voor grotere artikelen zoals grote meubels graag contact opnemen met Jan van Zessen: 06 - 2734 7584. De spullen worden dan thuis opgehaald.


Infoavond 'Bevallen'

gorinchem • De afdeling Verloskunde van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem verzorgt maandag 4 november in verpleeghuis Het Gasthuis, Banneweg 61, een informatiebijeenkomst over bevallen in het Beatrixziekenhuis. Tijdens de avond krijgen zwangere vrouwen en hun partners een goed beeld van wat bevallen in het ziekenhuis inhoudt en maken zij kennis met verpleegkundigen en verloskundigen. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. De bijeenkomst richt zich op iedereen die 24 weken of langer zwanger is. De aanvang is 19.30 uur. Info en aanmelden: zwangerenvoorlichting@rivas.nl.