Intocht Sinterklaas

regio • Nog maar een paar weken en dan is het zover: de intocht van Sinterklaas. Op zaterdag 16 november zet de goedheiligman in Amersfoort voet op Nederlandse bodem. Natuurlijk brengt hij ook een bezoek brengen aan deze regio. In Het Kontakt willen we graag aandacht besteden aan de diverse feestelijke intochten en Sinterklaasfestiviteiten. We willen lezers dan ook oproepen informatie over Sinterklaasactiviteiten uiterlijk 5 november te sturen naar redactie.leerdam@kontaktmediapartners.nl.


Inwoners geven baliehulp 7,4

vijfheerenlanden • Van de inwoners die in 2019 één van de balies van de gemeente Vijfheerenlanden bezochten, is ongeveer driekwart (zeer) tevreden over het tijdstip van de afspraak en de tijd die lag tussen het maken van de afspraak en de afspraak zelf. Gemiddeld geven bezoekers een 7,4 voor de dienstverlening aan de gemeentelijke balie. Dat blijkt uit een onderzoek dat DUO Market Research in de maanden juli en augustus uitvoerde onder de leden van het inwonerspanel van Vijfheerenlanden.


West Betuwe doet licht uit

geldermalsen • Op 26 oktober is het in een groot deel van Nederland donker. Het is dan Nacht van de Nacht. West Betuwe dimt of dooft de verlichting van gemeentelijke gebouwen.

De gemeente roept bedrijven en inwoners op om mee te doen met deze actie. "Meedoen is eenvoudig: doe de verlichting uit. Doof bijvoorbeeld de lichten rondom een bedrijfspand of doe de lampen in de tuin uit. Het bespaart energie en geld, maar het is ook beter voor het milieu."