• Mariska Mathilde heeft het prima naar haar zin op de Klim Op.
• Mariska Mathilde heeft het prima naar haar zin op de Klim Op. Foto: André Bijl

Opbrengst fancy fair op 8 november bestemd voor lustrumfeest

'De Klim Op is een warme school'

leerdam • De inwoonster van Schoonrewoerd werkte daarvoor met veel plezier achttien jaar lang op School met de Bijbel Het Fundament in Nieuwland. "Maar hier heb ik het ook uitstekend naar mijn zin. Ik begon in december, mijn eerste werk was om Sinterklaas in te halen."

De nieuwe directeur voelde zich meteen op haar gemak op de Klim Op. "En dat is zo gebleven. Het is een fijne school met een prettige, saamhorige sfeer, een warm team en meelevende ouders. Met elkaar zoeken we het beste voor de school en de kinderen. De school zit onderwijskundig en pedagogisch in de lift. Dat merk je ook aan het aantal kinderen. We hebben nu 120 leerlingen en dat aantal blijft gestaag stijgen."

Eigen niveau

Volgens Mariska Mathilde zijn alle leerlingen welkom op de Klim Op. "De school is een belangrijk onderdeel van wijk West. We helpen alle kinderen op hun eigen niveau en proberen het beste voor ze te zoeken. Op de Klim Op staat het begrip 'samen' centraal. Samen geloven, samen spelen, samen werken, samen doen."

"We hebben ook veel 'extra handen' in de klas, zodat we de kinderen optimaal kunnen helpen. En daarnaast vinden we het vooral heel belangrijk dat de kinderen het goed naar hun zin hebben en dat ze met veel plezier naar school gaan."

Plezier

Mariska Mathilde voelt zich dan ook als een vis in het water op de Klim Op. "Ik werk hier met veel plezier en heel veel liefde. Het onderwijs is so wie so leuk, maar je merkt dat de Klim Op er toe doet. Dat je iets kunt betekenen voor de kinderen, hun ouders en de hele wijk. Je kunt hier als school het verschil maken."

Vol trots laat ze 'haar' school zien. Hier en daar wat verouderd, maar erg gezellig, met veel ruimte en een royaal plein waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Ze wijst op het wandkleed in de hal dat Noach en de ark verbeeldt. "Mooi hé."

Verhuizing

Over een paar jaar verhuist de Klim Op naar een nieuw schoolgebouw, enkele tientallen meters verwijderd van de huidige locatie. Ook Jenaplanschool De Wilgenhoek en de SKCN gaan het nieuwe Kindcentrum Broekgraaf – naast het gerenoveerde complex van Leerdam Sport – bewonen.

"Achter de schermen wordt hard gewerkt. Na de herfstvakantie voeren we met alle betrokkenen om de twee weken overleg om de plannen verder uit te werken. We gaan gelijkwaardig het proces in en kijken uit naar de samenwerking met de andere 'partijen'. Iedereen is blij met de nieuwbouw. We hebben nu een heel gezellige school, maar een modern gebouw biedt kansen voor nog beter onderwijs."

Lustrumfeest

Voor het zover is, viert de school in september 2020 eerst haar lustrumfeest. Dan is het precies 25 jaar geleden dat de Klim Op ontstond na de fusie van de Isaäc Da Costaschool en de Groen van Prinstererschool. "Vrijdag 8 november houden we van 16:00-19:00 uur in en rond de school een gezellige Fancy Fair. De opbrengst is bestemd voor het lustrumfeest volgend jaar september."

Fancy Fair

Tijdens de Fancy Fair is er van alles en nog wat te doen. "Er zijn allerlei spelletjes, een bakwedstrijd, een rommelmarkt, een enveloppenkraam, er zijn boeken en speelgoed te koop, bezoekers kunnen foto's raden van de leerkrachten, er is volop te eten en te drinken en ga zo maar door. Leerlingen, vaders en moeders, broertjes en zusjes, opa's en oma's en alle andere belangstellenden zijn van harte welkom. "Met elkaar maken we er een gezellige middag en avond van."

André Bijl