Heukelum pakt eerste zege van het seizoen

papendrecht • Heukelum boekte bij het ook nog zegeloze Drechtstreek zijn eerste overwinning van het seizoen. Na een 0-4 ruststand werd het in de tweede helft nog behoorlijk spannend, maar de punten gingen toch mee naar Heukelum.

Na drie flinke nederlagen en een gelijkspel was Heukelum wel toe aan een succesje. Omdat er ook in de bekercampagne niet werd gewonnen, was het pas de eerste officiële overwinning van het seizoen. "Daar waren we aan toe", zei trainer Jerome Ceton. "Je weet dat de zege iedere keer dat je niet wint dichterbij komt, maar het moet wel een keer gebeuren. Lekker." In de openingsfase kwam Heukelum met een bal op de paal goed weg, maar daarna viel alles op zijn plek. Semih Kaplan opende de score. Rick van Loo nam twee treffers voor zijn rekening.

Jeffrey van der Heiden maakte tussendoor de 0-3. "Ik vond ons voor rust erg goed spelen. We gunden Drechtstreek de bal, maar hebben optimaal hun zwaktes blootgelegd. We waren dodelijk in de omschakeling", vond Ceton.

Onrustig

Over de tweede helft was de coach een stuk minder tevreden. "We werden onrustig en maakten verkeerde keuzes. Drechtstreek had heel veel de bal en kreeg ook een paar 100% kansen. Ik ben blij dat die er niet allemaal in gingen." Verder dan 2-4 kwam de thuisploeg namelijk niet.