SC Everstein bedwingt koploper DESTO

utrecht • Medekoploper DESTO, dat zijn voorgaande vier duels had gewonnen, liet tegen SC Everstein zijn eerste punt liggen: 1-1.

Voor DESTO was SC Everstein de eerste tegenstander van enig gewicht. De Utrechters waren vooraf minder gerust op een goede afloop dan de bezoekers. Voor rust maakte de thuisclub de dienst uit. Hoewel de roodwitten de bal tot twee keer toe van de doellijn moesten trappen, hielden ze zich goed staande. SC Everstein stond goed gegroepeerd en gokte een beetje op de omschakeling. Yently Lemmer was dichtbij een treffer, maar zijn kopbal werd van de doellijn gewerkt. Tien minuten voor rust kregen de gasten iets meer dan waar ze recht op hadden toen Simon van Zante de score opende: 0-1.

In de tweede helft golfde het spel op en neer, met over en weer mogelijkheden. Hoewel een doelpunt in de lucht hing, kwam DESTO een kwartier voor tijd ietwat gelukkig langszij toen een voorzet onderweg van richting werd veranderd en in het doel verdween: 1-1. In de slotfase werd Robbie de Roos twee keer vrij voor de Utrechtse doelman gezet, maar die liet zich niet verschalken.

"Ik ben helemaal niet ontevreden met dit gelijke spel", zei coach Remko Versteeg na afloop. "We hebben inmiddels drie topploegen gehad en we hebben het drie keer goed gedaan. We zijn niet weggespeeld."