• Leerdam Sport viert één van de drie goals.
• Leerdam Sport viert één van de drie goals. Foto: Jeroen de Bruin

Leerdam Sport bezorgt ASH met 3-0 eerste nederlaag

leerdam • Leerdam Sport bezorgde ASH zaterdag de eerste nederlaag. Voor rust vielen er in Leerdam nog geen goals, maar na de pauze was de thuisclub duidelijk beter.

Dankzij doelpunten van Eloys Tapirima, Youssef Boudou en Fabian van der Wel behaalde Leerdam Sport een verdiende 3-0 overwinning.

Leerdam Sport-trainer Yoni Sahertian was na afloop tevreden: "Dit is een mooie en zakelijke zege. Er zit een stijgende lijn in ons spel en de organisatie was goed. Dit moeten we nu doorzetten na de rustdag van komend weekend. Voor rust waren we geduldig, maar na de pauze liep het vlotter met mooi uitgespeelde doelpunten. Bij 1-0 blijft het natuurlijk spannend, maar ASH heeft weinig kansen gehad." ASH-trainer Ron Laros reageerde realistisch op het eerste verlies: "Deze nederlaag is terecht. Leerdam Sport zag en benutte vooral in de tweede helft de ruimte beter met veel loopvermogen en dynamiek in het spel. ASH voetbalde meer statisch en te veel in één tempo. Leerdam Sport was creatiever en sneller. De 2-0 was het kantelpunt in de wedstrijd en toen was het meteen over ook."

Leerdam Sport startte voortvarend, maar dat duurde slechts kort. Alleen een schot van Jalell Grootbluemink stichtte gevaar. Na een kwartier herstelde ASH zich. Uit een voorzet van Hans van Kranenburg kopte Edwin van Noord in, maar keeper Dawid Palicki redde. Halverwege de eerste helft was de Leerdamse doelman weer paraat toen Jens Duizer inschoot. Na een half uur bracht Leerdam Sport met twee snelle tegenstoten ASH in de problemen, maar in beide gevallen werd de doorgebroken Leerdammer wegens buitenspel teruggefloten. Nog voor rust kwam de thuisclub via Juarth Leihitu tweemaal dichtbij een goal. Toch kwam het laatste aanvalsgevaar voor rust van ASH, maar Hans van Kranenburg schoot rakelings voorlangs. Een overtuigende start na de thee leverde Leerdam Sport al vrij snel een voorsprong op. Toch kreeg ASH na een fout van Resul Gokdemir de eerste scoringsmogelijkheid via Hans van Kranenburg, maar doelman Palicki redde. Uit een vloeiende combinatie nam Leerdam Sport in de 55e minuut alsnog de leiding. Jallel Grootbluemink bediende Eloys Tapirima die koel afrondde: 1-0.

ASH stelde er te weinig tegenover. Leerdam Sport voetbalde beter, maar Joshua Cohen verprutste de fraaie voorbereiding van Fabian van der Wel. Na een vlotte aanval kreeg Cohen weer een kans, maar ditmaal redde ASH-invaller Mike Wijtmans. Tien minuten voor tijd maakte Youssef Boudou er met een beheerst schot alsnog 2-0 van en was alles beslist. Vlak voor tijd omspeelde Eloys Tapirima keeper Arjan Klip en gunde zijn aanvoerder Fabian van der Wel het simpele doelpunt: 3-0 in een leeg doel.