Herovina mag niet klagen met 0-0

herwijnen • Herovina pakte dankzij een 0-0 gelijkspel een punt tegen Peursum en mocht daar allerminst over klagen. "We hebben vandaag geluk gehad", gaf Glenn Calor toe.

Herovina mocht op eigen veld het spel maken, maar de gasten kregen de betere kansen. "In de omschakeling waren ze goed, maar ze spelen het uiteindelijk net niet goed uit. Ze hebben zeker vijf echt grote kansen gekregen." Herovina stelde daar te weinig tegenover. "Een overwinning voor hun was wel terecht geweest", aldus Calor.

SVS'65 steelt winst in slotfase

kerkwijk • SVS'65 won met 0-2 bij Kerkwijk door twee doelpunten in de absolute slotfase. "Het was zeker niet eenvoudig en eigenlijk tegen de verhouding", vond ook trainer José van de Ven. "Neemt niet weg dat dit welkome punten zijn."

Zeker in de eerste helft kwam SVS'65 goed weg. Keeper Raymon Kaarsemaker moest meerdere keren aan de bak om zijn doel schoon te houden. "We werden af en toe overlopen", besefte Van de Ven.

Na rust was de wedstrijd wat meer in evenwicht en bleek SVS'65, waar Willem Looijen met een buikspierblessure voorlopig aan de kant staat, in de slotfase meer over te hebben. Bart van Andel scoorde vijf minuten voor tijd de 0-1. Robin IJsselstijn besliste de wedstrijd in de counter. "De situatie van Willem bekijken we per week, maar het zou zomaar tot de winterstop kunnen duren", zei Van de Ven. "Gelukkig blijken ook andere spelers nog te kunnen scoren."

Rhelico verliest bij Unitas

gorinchem • Rhelico verloor op bezoek bij Unitas met 3-0. Volgens trainer Adrie van Steijn lag dat vooral aan de afwerking. "Zij hebben voorin André Zondag lopen. Die maakt het af. Wij voetbalden goed, maar waren in de eindfase niet doelgericht en doortastend genoeg."

Voor de wedstrijd goed en wel begonnen was, stond het al 2-0 voor de thuisploeg. "Dat lijkt een slechte start, maar vooral de 2-0 is gewoon een wereldgoal van Zondag, waarbij hij de bal met één beweging in de hoek legt", zag Van Steijn. Rhelico wist die achterstand niet te verkleinen en zag een kwartier na rust Zondag zijn tweede van de middag maken. "Anderhalve meter buitenspel. Dat was wel het kantelpunt", vond trainer Van Steijn.

Bingo bij WHV

asperen • WHV uit Asperen organiseert op vrijdag 25 oktober voor de tweede keer in haar geschiedenis een bingo. De Bingo vindt plaats in cafetaria De Wiel en is verdeeld over zes ronden, vijf reguliere rondjes en een superronde. In alle ronden zijn drie prijzen te verdienen. Tijdens de gewone ronden wordt gespeeld om een totaal van €50, tijdens de superronde gaat het om een hoofdprijs van € 250.

Daarnaast zijn er leuke verrassingsprijzen te winnen. Vooraf inschrijven is verplicht. Dit kan op www.wijhoudenvol.nl/bingo of aan de bar van cafetaria De Wiel. Het inschrijfgeld is € 15 per zes kaarten, voor iedere ronde een. Het is toegestaan om met meerdere kaarten tegelijk deel te nemen. Tijdens de bingo zorgt cafetaria De Wiel voor lekkere luxe hapjes.