Van her tot hier

neerijnen • Twee kunstenaars, Friedy Evers Duijsters en Mouafk Khazaal, tonen in Stroomhuis Neerijnen hun werk in beeld en woord. Deze expositie met twee kunstenaars duurt nog tot en met 31 oktober en is dagelijks van 11:00 tot 17:00 uur open. Op maandag en dinsdag is het Stroomhuis gesloten. De toegang is gratis. Friedy Evers hoopt zondagmiddag 20 oktober zelf aanwezig te zijn bij haar expositie.

Mouafk is een Arameeër uit Syrië. Hij is zowel kunstenaar als tandarts. Hij studeerde kunst aan het Art Center in Homs in 1986 en exposeerde daar en in Damascus in 2010 en in 2014 in Libanon. Na zijn vlucht naar Nederland, waar hij in Ede zijn eerste expositie had, volgden andere exposities en nu in Neerijnen.

Friedy Evers Duijsters is geboren in Arendonk, België. Al haar hele leven heeft Friedy een passie voor beeldende kunst. Ze heeft jaren les gegeven op het jeugdatelier in Valkenswaard, totdat ze in 1970 met haar man naar Brazilië vertrok. Het 'grote' werk begon echter toen ze in Mexico woonden. Daar werkte ze 3,5 jaar op een atelier onder leiding van een Mexicaanse beeldhouwer.