• Geluk, verdriet en vriendschap.
• Geluk, verdriet en vriendschap.

Vriendschap, liefde en animatie

regio • LingeFilm nodigt filmliefhebbers uit om te komen genieten van de Franstalige film 'Nous Finirons Ensemble'.

Vrijdag 18 oktober vanaf 20:30 uur en woensdag 23 oktober vanaf 20:00 uur draait het in de Pluk om geluk, verdriet maar vooral vriendschap. In dit vervolg op Les petit mouchoirs, zien we dezelfde vriendengroep tijdens een reünie in Zuid-Frankrijk. Gaandeweg wordt hen en ons duidelijk waarom Max en Eric elkaar al jaren niet meer hebben gezien. Intriges, drankproblemen, opbloeiende vriendschappen en oude liefdes, het komt allemaal voorbij in deze film door regisseur Canet. Het is even opletten om precies achter de karakters te komen en wat hun relaties zijn, maar vermakelijk is het allemaal wel.

Ook staat deze maand weer een Film+Maaltijd op het programma met 'Queen of hearts', zaterdag 19 oktober vanaf 20:30 uur. Met de speelfilm Queen of Hearts belooft het een prikkelende avond te worden. Deze Scandinavische film, soms seksueel expliciet, vertelt het verhaal van Anne. Anne heeft alles op orde. En toch broeit er wat. De balans raakt verstoord wanneer stiefzoon Gustav ten tonele verschijnt.

Voor de kinderen draait op zondag 20 oktober, om 11:00 uur (autismevriendelijk) en om 14:30 uur de film Huisdiergeheimen 2. Hond Max heeft in dit tweede deel zijn baasje Katie teruggevonden. Wennen is het wel voor hem in de nieuwe gezinssituatie waar een kind op komst is.

Alle films worden vertoond bij LingeFilm, gevestigd in de Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Entree: 8 euro, met FanPas 5,50 euro. Kinderfilms 6,50 euro, met FanPas 4 euro.