AquaZoo extra open

leerdam • AquaZoo Leerdam is de hele herfstvakantie extra lang geopend, namelijk iedere dag van 13:00 tot 17:00, ook op maandag. Dit biedt jong en oud de gelegenheid tot een leuk en leerzaam middagje uit, ook als het weer wat minder mooi is. AquaZoo Leerdam is te bereiken via de achteringang van Verpleeghuis Lingesteyn, Lingestynplantsoen 21 in Leerdam.

q www.aquazoo-leerdam.nl


Betuwse molens in de schijnwerpers

opijnen • De Betuwse molens zullen dinsdag 29 oktober in de schijnwerpers staan bij de Zonnebloem afdeling Neerijnen. Voor deze bijeenkomst kunnen mensen die tot de doelgroep van de Zonnebloem behoren, ook de mensen die mee geweest zijn naar Moeke Mooren, zich aanmelden. De bijeenkomst is in Maranatha aan de Soepstraat in Opijnen, Stoepstraat. De lezing wordt verzorgd door streekgenoot Cinis van Steenis, oud molenaar. Hij geeft onder andere uitleg over de restauratie van diverse molens in de regio. De middag gaat om 14:30 uur van start en duurt tot 17:00 uur. Graag op tijd opgeven bij Sia Feenstra, 0345–576851 of 06-42131916. Voor vervoer moet zelf gezorgd worden. De daarop volgende bijeenkomst van de Zonnebloem is op woensdag 18 december. Dan is er de traditionele Kerstlunch in Opijnen.

De Zonnebloem afdeling Neerijnen heeft altijd plaats voor nieuwe gasten, bijvoorbeeld alleenstaande mensen of mensen die aan huis gebonden zijn door vanwege een handicap.


GeoFort doet het licht uit

herwijnen • Bij GeoFort Herwijnen gaat zaterdag 26 oktober het licht uit. Tijdens Nacht van de Nacht is het forteiland in het donker te beleven. Marshmallows roosteren boven een knisperend kampvuur, warme chocolademelk met slagroom en een heldere sterrenhemel. GeoFort ligt in 'the middle of nowhere', omringd door weilanden. Het is er dus compleet donker. Hierdoor is juist de sterrenhemel goed zichtbaar. Tijdens Nacht van de Nacht ontdekken bezoekers bij GeoFort de sterrenhemel. Amateurastronomen vertellen meer over sterren en planeten. Er is een spannende speurtocht in het donker. Ook kunnen bezoekers zelf de sterrenhemel verkennen met een echte 250mm Dobsontelescoop. Van de kraters op de maan, de ringen van de planeet Saturnus of de maantjes van Jupiter.

q www.geofort.nl