Present gunt iedereen een werkplek

regio • "Present durft dingen te proberen, vanuit de wens mensen een kans te geven. Ze willen echt investeren in mensen." De woorden van Peggy Verdoorn, accountmanager bij Avres.

Al langere tijd zoeken leer- en werkbedrijf Avres en Present samen naar werkplekken voor mensen die daar ondersteuning bij kunnen gebruiken. Present is een trendsetter bij het aannemen van Avres-kandidaten, vinden Peggy en haar collega's. "Present denkt mee als het niet meteen vlekkeloos verloopt en zoekt naar mogelijkheden, daarmee vallen ze echt op."

Avres voert namens drie gemeenten Gorinchem, Vijfheerenlanden en Molenlanden de participatiewet uit. In het leer- en werkbedrijf zijn de voormalige sociale werkvoorziening en sociale dienst opgenomen. Avres helpt onder andere werkzoekenden en werkgevers een match te vinden, zodat vacatures opgevuld worden en werklozen die extra ondersteuning nodig hebben aan de slag kunnen. "Het gaat om mensen die lang ziek zijn geweest, alleenstaande ouders of nieuwkomers. Het is een heel diverse groep", vertelt Peggy Verdoorn.

Sinds kort werken op de diverse Present locaties ook ex-Avreskandidaten die binnen gekomen zijn via zogenaamde oriëntatiebanen. Via zo'n baan, die drie maanden duurt, kunnen geïnteresseerden de zorg van binnenuit leren kennen om te ontdekken of het iets voor ze is. Hanneke de Wit, medewerker P&O van Present vertelt: "Het vinden van nieuw personeel is voor alle zorgorganisaties op het moment een grote uitdaging. Deze vorm van samenwerking met Avres werkt twee kanten op. Wij vinden nieuwe mensen en voor de kandidaten die normaal moeilijker aan werk kunnen komen, is het een mooie kans." De Avres-kandidaten krijgen binnen het traject een-op-een-begeleiding. "Het is echt een individueel programma op maat."