Van lopen naar dansen

leerdam • De gratis proefles dans-op-schoot die Elan in september aanbood aan (groot) ouders en hun (klein) kinderen vanaf 2 jaar was een succes! Het was heerlijk om te zien hoe de ukkies opgingen in het verhaal maar ook hoe de begeleiders genoten van het samenspel met de kinderen. Aan de hand van een thema en met de onmisbare hulp van dansbeer Elanoor werd er op een speelse manier gewerkt aan de fysieke, sociaal-emotionele, cognitieve en muzikale vaardigheden van de peuter. Elan heeft besloten om ongeveer één keer per maand zo'n les aan te bieden. Er kan gekozen worden voor het volgen voor een volledige lescyclus (7 euro per les) of voor losse lessen (10 euro per les). Het maximale aantal deelnemers is acht kinderen. De lessen worden gehouden op 30 oktober, 13 november, 11 december, 15 januari en 12 februari tussen 9:00 en 9:45 uur aan de Parmentierstraat 10 in Leerdam. Aanmelden voor deze lessen kan via info@dv-elan.nl.

q www.dv-elan.nl/inschrijven-activiteiten


MusicKids

leerdam • Jongens en meiden vanaf 7 jaar kunnen weer gratis kennis maken met muziek. Op zaterdagochtend 19 oktober start De Bazuin in Leerdam weer met haar MusicKids project. Om 11:00 uur zijn belangstellenden van harte welkom in de Hoeksteen, Koningin Emmalaan 41 in Leerdam. Tijdens het MusicKids project krijgen jongens en meiden twee maanden les van een muziekdocent. In deze twee maanden worden de basisbeginselen van het muziek maken aangeleerd. Daarnaast krijgen de kinderen de kans om verschillende instrumenten uit te proberen. Na acht weken geven de kinderen een echt concert.


Service aan huurders

regio • Onlangs is Woonstichting De Kernen gestart met dienstverlening aan huurders van De Goede Woning Neerijnen (DGWN). Niet alleen de telefoontjes van huurders van DGWN nemen medewerkers van De Kernen sinds de zomer op, ook zijn de opzichters van De Kernen vanaf september aan de slag voor DGWN. Sinds oktober komt ook de servicedienst langs bij de huurders van DGWN. DGWN geeft aan dat het noodzakelijk is om de banden met Woonstichting De Kernen nog meer aan te halen. Piet Huijsman, voorzitter bestuur DGWN: "Wij zijn tevreden over de manier hoe de samenwerking met De Kernen en de dienstverlening aan onze huurders nu verloopt. We kunnen als corporatie huurders nog beter bedienen en zaken beter en sneller realiseren."

De Kernen is een woonstichting in het landelijke gebied van Tielerwaard, Bommelerwaard en Land van Maas en Waal. De corporatie verhuurt aan 4.500 mensen in 35 dorpen verspreid over zes gemeenten, een woning. In de volgende dorpen van gemeente West Betuwe heeft De Kernen huurwoningen: Est, Haaften, Heesselt, Ophemert, Opijnen en Waardenburg.


Open podium

neerijnen • Het Stroomhuis start op vrijdag 25 oktober vanaf 20:00 uur een nieuw initiatief: een open podium voor ieder die van de Nederlandse taal houdt. Een aantal streekgenoten heeft zich aangemeld voor dit Open Podium. Gesproken woorden worden afgewisseld met gespeelde klanken. Bij de laatste poëziewedstrijd eerder dit jaar werd er ruimte gevraagd voor meer eigen voordracht. Dat kan ook tijdens dit open podium honoreren.