Gulden Diner

beesd • De Stichting tot Instandhouding van de Rooms Katholieke kerk in Beesd (SIRK) houdt dit najaar voor de negentiende keer het Gulden Diner. Het diner zal plaatsvinden op zaterdag 26 oktober om 19:30 uur. Het decor voor dit culinaire festijn, waaraan honderd gasten kunnen deelnemen, is opnieuw restaurant 'De Nieuwe Refter' op Landgoed Mariënwaerdt. Het Gulden Diner zorgt elk jaar weer voor een uitverkochte zaal en is voortgekomen uit de activiteiten rond de restauratie van de Rooms Katholieke kerk in Beesd.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een bericht te sturen naar: trubal2015@gmail.com. Alle reserveringen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Wacht niet te met aanmelden want het Gulden Diner is erg populair. De prijs van het 4-gangen diner is 60 euro per persoon. Voor informatie of vragen: Paul van Buuren, 0345-682736/ 06-22300147 of Martien Kroeze, 06-54357085.


VOS talks

leerdam • VOS talks is gebaseerd op het bekende TED talks: een spreker staat voor een zaal met mensen, spreekt hen toe over een onderwerp wat hem aan het hart gaat, de zaal luistert, de speech wordt opgenomen en via het podium van TED kan iedereen ter wereld online de presentaties achteraf bekijken. De TED talks gaan over de meest uiteenlopende inspirerende onderwerpen. De sprekers op de VOS-talk van donderdag 17 oktober zijn: Leon Tindemans, social media deskundige: Iedereen kan bloggen; Paulien Kluver, fotografe: Zet jezelf in the picture; Greet Roeland, natuurgeneeskundige: Geef jij je zelfhelende vermogen voldoende de ruimte?; Monique Donga, timemanagementtrainer: Is jouw tijd bijzonder?; Marian Bosma, diabetes-verminder-coach: Mag iemand met diabetes een koekje?

De avond wordt gehouden bij Flexplek Leerdam, Kerkelaantje 14 in Oosterwijk. De avond begint om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Introducees zijn van harte welkom, wel graag even aanmelden via www.vos-ondernemers.nl.

VOS staat voor Vijfheerenlanden Ondernemen Samen, een ondernemersvereniging voor de Vijfheerenlanden en omstreken. VOS bestaat vanaf 8 april 2010. VOS legt verbindingen tussen ondernemers, ondernemersverenigingen en maatschappelijke organisaties. VOS houdt jaarlijks tien netwerkbijeenkomsten over diverse actuele onderwerpen met een spreker van binnen of buiten VOS.


EHBO-Opleiding

geldermalsen • Het Rode Kruis Afd. Geldermalsen en omgeving houdt, bij voldoende deelname, een EHBO-cursus inclusief reanimatie, AED-bediener en kinder-EHBO. Alleen reanimatie/ AED is ook mogelijk. De cursus wordt gegeven in het Rode Kruisgebouw in Geldermalsen en start in overleg. Meer informatie en opgave: T. Looman, 06-53403992 of t.looman1@kpnmail.nl.


Kaartmarathon

nieuwland • Marathon kaarten, jokeren en klaverjassen op zaterdag 19 oktober vanaf 10:00 uur in gebouw De Dijk aan de Achterdijk 45 in Nieuwland. Inschrijfkosten, inclusief vier consumptiebonnen: 12,50 euro. Inschrijven is mogelijk tot en met donderdag 17 oktober bij: Gerard Spaan 0345-614042, 06-22962353 of Annie Waasdorp, 06-40416883.