• De winnaars van het 12e jeugdtoernooi De Belt.
• De winnaars van het 12e jeugdtoernooi De Belt. Foto: Aangeleverd

Enthousiasme groot bij jeugdtennissers

heukelum • Het 12e Belt Open Jeugdtoernooi (tennis) in Heukelum telde dit jaar 48 deelnemers van zestien verschillende verenigingen. Ondanks de vele regenbuien was het enthousiasme groot.

In alle gespeelde onderdelen geel werd volgens afvalschema met verliezersronde gespeeld. Dit leverde een aantal zeer interessante finales op. Alleen de meisjesdubbel was een poule van drie met ook spannende wedstrijden. Gonneke Knops en Julia Mulder van TC de Belt wisten bij de meisjesdubbel soeverein te winnen.

Tiebreakset

De Groen 2 Dubbel finale was spannend en pas in de beslissende tiebreakset wisten Rhodé Klijn en Karlijn de Lang uit Papendrecht ten koste van Olivia en Naomi Kwast van TC Leerdam met 10-8 (!) die tiebreak te beslechten en zo de winst naar zich toe te trekken. De jongens 11-17 finale tussen David Otte en Boo Storm gaf veelal lange rally's, waarbij Boo vaster bleek en zo schijnbaar gemakkelijk met 6-0 en 6-2 wist te winnen. In de Oranje categorie bleek de nog kleine Raf van der Broek van TC'73 een maatje te groot voor de overige deelnemers. Prijs voor de meest sportieve en tennisenthousiaste toernooideelnemer ging dit jaar naar Thibo Kip van TV Rhelico, die opviel met sportief gedrag. Hij wint twee vrijkaarten voor het ABN Amro toernooi.

Mastertoernooi

Ook dit jaar is het jeugdtoernooi weer onderdeel is van de zgn. Lingecup: in samenwerking met TC Leerdam, GTC Overwaard, TV Rhelico en voor het eerst ook TC Leerbroek wordt in november een mastertoernooi gespeeld voor de beste acht spelers blijkend uit de deelname over de vijf toernooien. Dit Masttoernooi zal dit jaar op 9 en 10 november bij TV Rhelico wordt gespeeld.

Uitslagen

Oranje 1 (enkel): 1. Raf van der Broek (TC'73), 2. Luca Spruijt (TC de Belt); Groen 2 (enkel): 1. Rhodé Klijn (D.L.T.C Dash '35), 2. Romea Simioli (TC de Belt); JE 10-14: 1. Storm Broest (TC Leerdam), 2. Quint van Ditmarsch (CTV de Doelen); JE 11-17: 1. Boo Broest (TC Leerdam), 2. David Otte (TV Rhelico); ME 11-17: 1. Joy-Merence van Alem (IJ.T.C. Groenvliet), 2. Maud Koopman (TV Rhelico); Groen 2 Dubbel: Rhodé Klijn (D.L.T.C. Dash '35/Karlijn de Lang (T.O.P. Papendrecht); 2. Naomi Kwast/Olivia Kwast (TC Leerdam); JD 10-14: 1. Quint van Ditmarsch/Stijn van Elk (TV de Doelen), 2. Marton Jongh/Thibo Kip (TV Rhelico): MD 11-17: 1. Gonneke Knops/ Julia Mulder (TC de Belt); 2. Demi van Ingen/Kristel de Ridder.

Voor uitslagen en standen, zie


q www.tcdebelt.nl.