Leerdam Sport voelt zich bestolen na gelijkspel

spijk • Het was met afstand het meest besproken moment van de wedstrijd tussen SVS'65 en Leerdam Sport: vlak voor tijd scoort Olten Boerleider namens de gasten de 2-3.

De scheidsrechter keurde de treffer eerst goed, maar vervolgens op aangeven van de Spijkse grensrechter toch nog af. Boerleider zou de bal met de hand binnen gewerkt hebben. "Zo onsportief", vond Leerdam Sport-trainer Yoni Sahertian. "Het was gewoon een kopbal en de scheidsrechter heeft zelf blijkbaar ook niks anders gezien. Dan kun je op zo'n moment niet op een grensrechter afgaan. Hij floot tot dan toe prima, maar hielp hiermee SVS'65 aan een punt. We hadden ook verdiend te winnen." SVS'65-trainer José van de Ven zag het anders. "Vanaf mijn positie dacht ik ook direct aan hands. Ik snap best dat zij boos zijn, maar ik vond het gelijkspel wel terecht." Na een korte afkoelingsperiode - vanwege de hoog opgelopen gemoederen - bleef de stand ongewijzigd: 2-2.

De gasten kwamen via Petro Iljer vroeg aan de leiding en zagen daarna hoe SVS-doelman Raymon Kaarssemaker prima redde bij een inzet van Eloys Tapirima. Bart van Andel maakte halverwege de eerste helft de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd kwam Leerdam Sport dankzij Juarth Leihitu opnieuw op voorsprong, maar weer maakte de thuisploeg gelijk. Sam Muilenburg had een prachtig zondagsschot in de benen: 2-2.