LRC-er Fred Kars overleden

leerdam • Oud-voorzitter van LRC Fred Kars is vorige week dinsdag onverwachts overleden. "Fred heeft een grote staat van dienst als voorzitter, secretaris, webmaster en vrijwilliger binnen onze club. Hij was voor velen een vraagbaak op het gebied van wedstrijdzaken, voor het maken van fotoreportages, verslagen van wedstrijden en de wekelijkse update van de bouw van het nieuwe clubgebouw. Onze condoleances zijn voor zijn vrouw, familie en vrienden. Wij wensen hen alle sterkte om dit verlies te verwerken", aldus het bestuur. De club richtte een gedenkhoek in in de kantine. Daar bestond ook de mogelijkheid om het condoleanceregister te tekenen. Zaterdag stond de club stil bij het overlijden van Fred Kars. Bij alle wedstrijden van LRC werd vooraf een minuut stilte in acht genomen. Diverse elftallen speelden met rouwbanden. Fred Kars werd 69 jaar.


Sterk HSSC'61 beloont zich niet

culemborg • HSSC'61-trainer Gerrit Molenaar zag zijn ploeg misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen spelen, maar toch hield Vriendenschaar de punten in huis. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld in het resultaat", zei Molenaar over de 3-1 nederlaag. "Maar het spel, de instelling en de beleving waren dik in orde. Wat dat betreft een dikke tien voor mijn ploeg. Maar je moet natuurlijk wel de trekker overhalen." Vriendenschaar kwam al vroeg op 1-0. Nicky van Dam kreeg al voor rust de kans op de gelijkmaker. Na rust waren Lucas van Dam, Floris Kool en Menno de Keijzer dichtbij een treffer. Dat Heicopse doelpunt kwam pas na de 2-0. Bas Scheenhart zorgde voor de aansluiting. "En daarna moet Floris Kool de 2-2 door het net jagen, maar dat laat hij na", baalde Molenaar.


Vuren pakt punt na 3-0 achterstand

sprang-capelle • Vuren heeft ook na vier wedstrijden nog niet gewonnen. Bij Capelle werd het 3-3. Na de 3-0 achterstand kon Vuren met dat punt wel leven. "Maar we moeten echt van zulke ploegen winnen. We geven de doelpunten veel te makkelijk weg en missen in de eerste helft zes kansen", zag trainer Ron Vlot. Na de 2-0 ruststand leek de thuisploeg de wedstrijd in de tweede helft al snel te beslissen. Vuren rechtte echter de rug. Na een overtreding op Luuk van der Vliet benutte Bart Muilenburg de strafschop. Even later was diezelfde Van der Vliet de aangever bij de 3-2 van opnieuw Muilenburg. Een kwartier voor tijd schoot Bas van der Vliet een vrije trap in de bovenhoek en kreeg Vuren nog kans op de zege. "Maar vlak voor tijd moeten we ook blij zijn dat zij niet nog de 4-3 maken", gaf Vlot toe.


Haaften krijgt klop

's-hertogenbosch • Haaften kreeg bij koploper BLC stevig klop: 8-2. "Een totale offday", zei trainer Bart Fransen. "We beginnen pas na vijf minuten te voetballen, toen stond het al 2-0." Haaften kon voor rust de zaken nog aardig repareren. Thijmen Gerringa maakte de 2-1 en ook na de 3-1 vond Haaften nog de aansluiting. Matthijs Donker maakte het doelpunt. Na rust was het gedaan met het verzet. "Na de 4-2 was het hek van de dam. We voerden onze taken niet meer uit. Nu moet ik ook zeggen dat BLC niet voor niets koploper is. Maar na de 2-0 achterstand wisten we dat we ons stinkende best moesten doen om dat te repareren. We kwamen wel terug, maar het was te weinig."