sc Everstein nestelt zich in brede subtop

everdingen • Zonder tot groots spel te komen, behaalde SC Everstein tegen OSM '75 een regelmatige 4-1 overwinning. Van goed voetbal was eigenlijk maar af en toe sprake. De roodwitten speelden niet best, maar boften dat de gasten nóg minder lieten zien. Binnen een kwartier werd Yently Lemmer door een steekpass van Simon van Zante met succes in stelling gebracht: 1-0. De gasten plaatsten af en toe wat speldenprikjes, maar waren niet bij machte doelrijpe kansen te creëren. Uit een scrimmage verdubbelde Björn Stathi pal voor rust de voorsprong: 2-0.

In de tweede helft liet OSM '75 wat meer zien dan voor de rust. Toch kwam de aansluitingstreffer in de twintigste minuut min of meer uit de lucht vallen: 2-1. Dat doelpunt bracht SC Everstein niet uit zijn evenwicht. De Maarssenaren werden offensiever en lieten achterin zoveel ruimte liggen dat Jort Binneveld en Wessel Bergshoeff daar van konden profiteren: 4-1. "We hebben het ons vandaag lastiger gemaakt dan nodig was", constateerde coach Remko Versteeg na afloop van de wedstrijd. "OSM '75 was een heel matige tegenstander."

Opnieuw geen goals bij WNC

almkerk • WNC speelde voor de tweede week op rij met 0-0 gelijk. Na de doelpuntloze wedstrijd tegen GRC'14 werd er ook bij Almkerk niet gescoord. "Twee keer 0-0 achter elkaar heb ik geloof ik nog nooit meegemaakt", zei Cor Prein. "Je hoopt altijd op wat meer natuurlijk. Dat had vandaag ook gekund, maar op het eind kun je ook nog verliezen."
Na een vlakke eerste helft voerde WNC na rust de druk op. René van Soelen kreeg de grootste kans, maar miste. "En we hebben in de hele wedstrijd wel een stuk of zes goede voorzetten gehad, die dan net niet lekker vallen", zag Prein. Vlak voor tijd behoedde doelman Arjen Kaasjager zijn ploeg voor een nederlaag door zijn hand nog net achter een Almkerkse inzet te krijgen.