• LRC-aanvoerder Rogier Gerritsen verbeten in duel.
• LRC-aanvoerder Rogier Gerritsen verbeten in duel. Foto: Jeroen de Bruin

Koploper Nieuw Lekkerland zet LRC terug op aarde: 0-3

leerdam • Nieuw Lekkerland zette in de topper tegen LRC de Leerdammers resoluut terug op aarde. Dankzij twee goals van Damiën Muller en tussendoor een penalty van Harold Vrolijk pakte Nieuw Lekkerland met 0-3 via de vierde zege op rij zelfs de koppositie.

LRC maakte te veel fouten en bleek ditmaal zo onmachtig dat na drie overwinningen de eerste nederlaag onvermijdelijk was. Voor bijna vierhonderd toeschouwers werd in Leerdam vooraf één indrukwekkende minuut stilte in acht genomen vanwege de zo plotseling overleden LRC-webmaster en ex-voorzitter Fred Kars.

"Dit is voor LRC in alle opzichten een zware week", vatte LRC-trainer Rob Hilbers de situatie samen. "Vooral natuurlijk door het plotselinge overlijden van Fred Kars. Maar ook de wedstrijd vandaag is een teleurstelling. Verschillende spelers maakten cruciale persoonlijke fouten en Nieuw Lekkerland strafte die af. De manier waarop wij verliezen is frustrerend. Na rust wilden we nog proberen de 0-2 achterstand recht te zetten en dan valt snel de 0-3 uit een spelhervatting."

In de fout

Zonder de aanvallers Bart Barendregt (net terug van vakantie) en de niet topfitte Ferry Meijdam scoorde LRC niet. Dat deed Nieuw Lekkerland na dertien minuten wel. Mark den Hartogh ging in de Leerdamse defensie in de fout en Damiën Muller strafte dit met een laag schot af: 0-1. Alleen uit vrije trappen na overtredingen tegen Maikel van de Water en Serdar Akkanat kon LRC gevaar stichten, maar Arwin van Soest en Maikel van de Water schoten de bal beide keren in de muur.

Onnodig gevaarlijk hoog spel van Yassine El Hanoudi vlakbij zijn eigen doel kostte LRC na een half uur een penalty. Harold Vrolijk benutte die strafschop onhoudbaar: 0-2. In de 37e minuut maakte Wim de Jong na een vloeiende aanval zelfs nog een derde Lekkerlands doelpunt, maar wegens buitenspel werd die treffer afgekeurd. Een mooie actie van Arwin van Soest leidde kort voor rust tot de enige serieuze LRC-kans, maar Serdar Akkanat schoot over.

Koude douche

Als LRC nog hoopvol aan de tweede helft was begonnen, volgde al na vier minuten de koude douche. Uit een verre vrije trap vanaf rechts maakte Damiën Muller vrij voor doel simpel zijn tweede doelpunt: 0-3. De Leerdamse aanvalspogingen leverden niks op, want Maikel van de Water schoot naast en bij een schot van Arwin van Soest redde de keeper. Ook een schot van invaller Tom Maddison was te hoog. Twintig minuten voor tijd moest LRC zelfs met tien man verder. Yassine el Hanoudi kreeg na herhaald commentaar op de arbitrage tweemaal achtereen de gele kaart en kon vertrekken. De rest van de wedstrijd was natuurlijk een formaliteit.