Fernandes en Van Riel zegevieren

alblasserdam • Nixon Fernandes en Hanneke van Riel hebben de lustrumeditie gewonnen van de Molenloop in Alblasserdam. Nixon Fernandes verpulverde daarbij het oude parcoursrecord en zette dat op 50.57.

Petra Sloots werd derde bij de vrouwen en verzekerde zich daarmee van de overall winst van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit 2019.

De Molenloop was de voorlaatste wedstrijd in het circuit. De Boerman Transport-loop in Gorinchem vormt op 26 oktober de finale. Voor het totaalklassement tellen de vijf beste resultaten uit de acht lopen. Petra Sloots is bij de vrouwen niet meer te achterhalen door Vivianne Steegstra. Bij de mannen blijft het spannend tot het eind. Nixon Fernandes en Maarten van Zetten gaan het onderling uitvechten. Gezien de huidige vorm is Fernandes favoriet. Hij was in de Molenloop een klasse apart. Fernandes won in 50.57, vierenhalve minuut sneller dan het oude record. Timo de Geus was tweede in 53.45 en Van der Lugt derde in 53.52. Voor Nixon Fernandes, die eerder op de dag ook al een hoge notering liep op de Maastunnel Mijl, was de Molenloop een bevestiging van zijn grote vorm. "De wind stond ideaal en het is een prachtig parcours. Voor mij is 50.57 ook een persoonlijk record." In het virtuele klassement staan Fernandes en Van Zetten nu vrijwel gelijk. Voor de Boerman Transport-loop zijn er meerdere scenario's, waarbij Fernandes' uitgangspunten iets gunstiger zijn. Mocht Van Zetten winnen in Gorinchem, dan schrijft hij ook het eindklassement op zijn naam. Die prijs heeft Petra Sloots al binnen, maar in de Molenloop moest ze tevreden zijn met de bronzen klassering. Hanneke van Riel rondde de ruim zestien kilometer als enige onder de 1.10, namelijk in 1.09.51. Alle uitslagen en klassementen zijn te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit.