Kees Kool en Piet de Kruijff beste koppel

leerdam • Personeelsvereniging De Glasfabriek viste vorige week zaterdag de vierde koppelwedstrijd van de viscompetitie. Winnaars werden Kees Kool en Piet de Kruijff.

Er werd gevist in de Broekse uitlaat bij Kedichem, een zijtak van de Linge. De omstandigheden vielen niet tegen. Er werd herfstweer voorspeld, maar deze ochtend had de herfst even pauze. Er stond een stevige zuidwestelijke wind, het was bewolkt en aan het eind van de morgen viel er een buitje. Met 17 graden was het niet koud. Er werd gevist van acht tot een uur. De vangst was goed. De vangst bestond uit brasems, voorns, windes en één zeelt van 48 centimeter. In totaal werd ruim 55 kilo uit het water gehaald. De grootste vis werd gevangen door Kees Sprado, een brasem van 50 centimeter.

Het winnende koppel Kees Kool en Piet de Kruijff ving 19.800 gram vis. Tweede werd het koppel Kees Sprado en Joop Woelke met 15.900 gram, derde Ton van Kooten en Jasper de Kogel met 10.900 gram. Lambert Jansen en Alfred Bogerd eindigden met 8.700 gram als vierde.

Dit was de laatste wedstrijd van de competitie. In december worden de winnaars gehuldigd.


Ledenvergadering LHV De Snoek

leerdam • De Leerdamse Hengelaarsvereniging De Snoek houdt maandag 14 oktober haar traditionele najaarsledenvergadering. Tijdens deze bijeenkomst worden onder meer de contributies en andere bijdragen voor het komende jaar vastgesteld. Ook zal er aandacht worden besteed aan de samenwerking tussen de verschillende hengelsportverenigingen in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. De vergadering wordt zoals gebruikelijk gehouden in het clubgebouw aan de Prins Bernhardstraat 4 in Leerdam en begint om 20:00 uur.


Wintercompetitie Jan van Arckel

regio • De wintercompetitie van RC Jan van Arckel gaat zaterdag 12 oktober van start in Noordeloos. In deze competitie, die al jarenlang zeer in trek is bij mountainbikers en cyclocrossers uit de regio, is er startgelegenheid in maar liefst zeven categorieën. De jongste jeugd start als eerste om 11:00 uur, de laatste start is om 15:00 uur. De competitie omvat dit winterseizoen negen wedstrijden: 12 oktober in Noordeloos, 26 oktober in Giessenburg, 16 november in Tienhoven, 30 november in Nieuwpoort, 14 december in Arkel, 28 december in Hoornaar, 4 januari in Groot-Ammers, 18 januari in Ottoland en 1 februari in Arkel.

q www.janvanarckel.nl


Volley Meerkerk naar tweede plaats

meerkerk • Met 12 uit 3 is de vrouwenhoofdmacht van Volley Meerkerk'95 voorlopig de nummer twee van de 2e divisie D. De geelzwarten klopten zaterdag Somas/Activia 2 met 1-3. In een mooie wedstrijd met veel lange rally's nam Volley Meerkerk een 0-3 voorsprong in sets: 14-25, 23-25 en 24-26. In de derde set overleefden de bezoekers een setpoint. In de vierde set waren de rollen omgedraaid. Somas/Activia wist een achterstand van 4-10 en 17-22 nog weg te poetsen (25-22). Neemt niet weg dat Volley Meerkerk zich na drie speelronden in de top van haar klasse genesteld heeft.