Turbulente start bij WHV gym

asperen • De afgelopen jaren heeft WHV gym veel geluk gehad met de energie en inbreng van haar leiding en heeft de leiding elkaar kunnen opvangen als het even tegen zat. Helaas is de vereniging nu iets minder breed bezet. Gelukkig is er wel perspectief voor volgend seizoen, maar is er op korte termijn een probleem omdat de leiding minder les kan geven. Juist de impulsen met het Nijntje beweegdiploma en de introductie van het kleurenturnen hebben ervoor gezorgd dat veel kinderen lid zijn geworden. Het bestuur en de leiding wil deze lijn graag doorzetten. Daarom is de vereniging op korte termijn dringend op zoek naar gediplomeerde leiding en/of hulptrainers om de lessen bij de kleuters en recreatie in Asperen op een goede manier door te laten gaan. Het bestuur heeft al diverse reacties gekregen, maar het wordt een uitdaging om alles goed in te vullen. "We roepen ouders, oud-leden en andere betrokkenen op om na te gaan wat er in hun mogelijkheid ligt", aldus het bestuur.

Naast deze oproep voor gym/turnleiding zoekt WHV gym vanaf januari 2020 ook leiding voor Freerunning. Niels Bel kan vanaf 1 januari geen Freerunning verzorgen in de middagen. Het bestuur en de leiding zoekt nog naar opties om de lessen door te kunnen laten gaan. Er zijn veel kinderen geïnteresseerd en enthousiast over deze spectaculaire sport. Het bestuur komt graag in contact met mensen die Freerunning kunnen geven.

WHV gym heeft inmiddels een aangepast rooster. Er wordt op maan- en dinsdagen getraind in Asperen en op woensdagen in Heukelum. Naast het weekrooster zal WHV ook deelnemen aan toernooien in de regio en een eigen uitvoering organiseren aan het einde van het seizoen. Wie interesse of suggesties heeft om de vereniging verder te helpen, kan een mail sturen naar info@whv-asperen.nl.