NDV onderuit

maastricht • In de nationale competitie verloren de dammers van NDV uit Nieuwland met 14-6 van Limburg CT. NDV maakte zaterdag de verre reis naar Maastricht om tegen Limburg CT te spelen. Of het door de lange reis kwam, werd niet duidelijk, maar verschillende spelers bleven onder hun normale niveau. Dat resulteerde in een 14-6 nederlaag. De enige winstpartij kwam op naam van Pelle Sterk. Remises waren er voor Jan Alting, Peter Heikoop, Ralph de Jager en Cees de Jong. Aart de Gans, Harrie Kramer, Jan van Haarlem, Wim 't Lam en Bert Kooij verloren hun partij.


Felle strijd bij NDV

nieuwland • In de onderlinge competitie van NDV werd afgelopen week fel gestreden. Jan Alting bleef opnieuw zonder puntverlies door Arie de Ruiter op een nederlaag te trakteren. Pelle Sterk speelde zijn eerste wedstrijd en versloeg Aart de Gans met een slagzet. Ko Heikoop behaalde zijn eerste overwinning door Ton van Beuzekom te verslaan. Bert Kooij kon opnieuw niet winnen van Cees J. de Jong. Jan van Haarlem verloor in het eindspel van Albert van den Berg die zijn oude vorm benadert. De uitslagen: Albert van den Berg – Jan van Haarlem 2-0, Ko Heikoop – Ton van Beuzekom 2-0, Aart de Gans - Pelle Sterk 0-2, Jan Joost de Jong – Theo Haag 0-2, Jan Alting – Arie de Ruiter 2-0, Bert Kooij – Cees J. de Jong 1-1 en Arie Haag – Jan W. van Kekem 2-0.


Jeugdafdeling NDV

nieuwland • De Nieuwlandse damclub NDV begint een jeugdafdeling. Onder leiding van clubkampioen Pelle Sterk en good-old Cees J. de Jong worden jeugdleden de eerste beginselen van het dammen bijgebracht. De lessen worden gegeven op dinsdagavond vanaf 19:00 uur in gebouw Brandpunt in Nieuwland.