Activiteiten Valpreventiemaand

west betuwe • De maand oktober is de regionale Valpreventiemaand. Ook in de gemeente West Betuwe kunnen ouderen meedoen aan verschillende activiteiten.

De activiteiten zijn gericht op gezond ouder worden en valpreventie in het bijzonder. Dit jaar is het thema 'Hup, op de fiets!'

Is het bekend dat in de gemeente West Betuwe een op de vijf ouderen boven 75 jaar de afgelopen drie maanden (bijna) is gevallen? Uit cijfers van de gezondheidsmonitor van de GGD blijkt dat sommige ouderen zelfs vaker vallen. Maar zij zijn zich niet altijd bewust van de valrisico's. Blijf in beweging. Dat is een belangrijke voorwaarde om fit en vitaal te blijven. En op die manier vallen op latere leeftijd te voorkomen.

De hele maand oktober staat in het thema van 'Hup, op de fiets'. Ouderen kunnen meedoen aan verschillende activiteiten. Er zijn workshops en (fiets)trainingen die meehelpen aan langer mobiel en vitaal blijven. Er is speciale aandacht voor (blijven) fietsen, een makkelijke en leuke manier om in beweging te blijven. De activiteiten zijn te vinden op de agenda van Welzijn West Betuwe: www.welzijnwestbetuwe.nl/valpreventiemaand.

De werkgroep 'Gezond ouder worden' houdt de activiteiten tijdens de valpreventiemaand. Dit is een samenwerking tussen GGD Gelderland-Zuid, Welzijn West Betuwe, beweeg-, fysio- en ergotherapeuten, diëtisten, apotheken, vrijwilligers en Team sociaal van de gemeente West Betuwe. Samen wordt gewerkt aan het voorkomen van valangst en vallen bij de oudere generatie. Ouderen worden aangemoedigd om in beweging te blijven en gezond(er) te leven. En om met en zonder chronische aandoeningen te werken aan fitheid en vitaliteit.