SC Everstein bezorgt Hercules puntenverlies

utrecht • Voor SC Everstein duurde het duel tegen Hercules net iets te lang. Pas drie minuten voor tijd voorkwamen de Utrechters hun eerste nederlaag: 3-3.

Hercules en SC Everstein deden weinig voor elkaar onder. De thuisclub liet goed voetbal zien, maar was slordig met de eindpass. Daar kwam bij dat de organisatie van de laatste linie van de roodwitten dik in orde was. Wat het benutten van de kansen betreft, waren de bezoekers uiterst effectief.

Splijtende pass

In de 35ste minuut schoot Gerwin het Lam de bal na een steekpass van Yently Lemmer bij de tweede paal in de touwen: 0-1. Kort daarna verstuurde Lemmer opnieuw een splijtende pass en nu stond Bjorn Stathi op de juiste plek: 0-2. Kort na de thee kreeg Hercules aansluiting: 1-2. SC Everstein lag er niet wakker van. Zeker niet toen de bal, na een overtreding op Robbie de Roos, op de stip ging. Simon van Zante klaarde het klusje: 1-3.

De winst was echter nog niet binnen, want de thuisclub ging va banque spelen. Een kwartier voor tijd leverde dat de tweede Utrechtse treffer op en drie minuten voor tijd werd het zelfs 3-3.

"Het was een heerlijke wedstrijd. Ik ben tevreden over ons spel en de uitslag gaf de verhoudingen goed weer", treurde trainer Remko Versteeg niet over de late gelijkmaker.