Asperen neemt rond de rust afstand van Rhelico

asperen • Anders dan de uitslag doet vermoeden, had Asperen het knap lastig met Rhelico. In het eerste halfuur waren de gasten ronduit de betere ploeg. Vlak voor rust scoorde de thuisploeg echter twee keer en met de 3-0 na de thee was het pleit beslecht.

"Doodzonde", vond Rhelico-trainer Adrie van Steijn. "Voor rust waren we beter, maar we beloonden onszelf niet. Hun keeper ranselde er een paar ballen uit die we allemaal al telden", complimenteerde Van Steijn de wekelijks uitblinkende Dennis Rooijackers. "We wilden vanaf het begin hoog druk zetten", zei Asperen-trainer Jaap van Hattem. "Maar onze achterste linie liep telkens achteruit, dus Rhelico voetbalde er makkelijk onderuit. Na een halfuur hebben we het wat omgezet en toen scoorden we voor rust direct twee keer."

Tareq Ibrahim miste namens Asperen een strafschop. Aan de andere kant was vooral Martijn van Blitterswijk dichtbij een doelpunt. Kort voor rust maakte Asperen snel het verschil. Ibrahim maakte met de 1-0 zijn misser goed. Gerard Breider scoorde de 2-0. Na rust maakte Breider ook nog de derde treffer van de thuisploeg. "En toen was het wel gespeeld", vond Van Hattem. Van Steijn: "Na die 3-0 hebben we nog wel geprobeerd om de middag nog een beetje glans te geven met een doelpunt, maar dat lukte helaas niet. Over ons spel ben ik echter dik tevreden."