• De jonge Rick Bakker in de armen van zijn captain.
• De jonge Rick Bakker in de armen van zijn captain. Foto: Jeroen de Bruin

Herovina wint spannende topper tegen SVS'65 met 1-0

herwijnen • Herovina won de topper tegen SVS'65 met 1-0. De jonge invaller Rick Bakker maakte kort na rust het beslissende doelpunt. De Spijkse gelijkmaker van Robin IJselstijn werd halfweg de tweede helft vanwege buitenspel afgekeurd.

Herovina-trainer Glenn Calor zag een spannende streekderby: "Beide clubs waren aan elkaar gewaagd. Onze eerste helft was nog iets te vlak, maar de start na rust was goed. Met als beloning de 1-0 van een dynamische jonge invaller met een sterke invalbeurt. Er kwamen kansen op meer, maar SVS'65 heeft een goede keeper. In de slotfase kregen we het lastig, want SVS'65 is beter dan vorig seizoen. Gelukkig hielden we de zege vast. Al kwamen we bij die afgekeurde 1-1 goed weg."

SVS'65-trainer José van de Ven moest na een gelijkspel en een zege de eerste competitienederlaag incasseren. "Qua veldspel waren we zeker niet de mindere. Een gelijkspel zou verdiend zijn geweest. Voor rust was het bij 0-0 lang een patstelling, al kreeg Willem Looijen kort voor de pauze een prima kopkans. Nota bene na een inworp van ons kwam Herovina na rust met een lekker doelpunt al vroeg op 1-0. We wisten dat Herovina gas zou geven. Na die 1-0 werd het een pittige partij en kwamen we sterk terug. Jammer dat onze gelijkmaker wegens buitenspel werd afgekeurd."

Herovina begon onfortuinlijk. Back Damian van Mourik raakte al in de allereerste minuut zwaar geblesseerd en moest meteen door Mark de Joode worden vervangen. Lang gebeurde er in Herwijnen weinig. Daarna lieten beide clubs mogelijkheden onbenut. SVS'65-spits Willem Looijen miste kort voor rust uit een voorzet van Sam Muilenburg de beste kans. Hij kopte recht in handen van keeper Rik Verploegh. Even daarvoor was Spijks verdediger Joey van der Haar fiks geblesseerd door Duane Ruytink vervangen. Bij Herovina kon Coen de Ridder vanwege een kneuzing na rust evenmin verder. De jonge Rick Bakker was zijn vervanger en werd matchwinner.

Herovina begon die tweede helft furieus en na acht minuten was het raak. Uit een pass van Jesse van Vliet schoot Rick Bakker knap de 1-0 binnen. De strijd werd feller en arbiter Stan Goedhart uit Rosmalen gaf beide teams twee gele kaarten. In de levendige tweede helft kregen beide ploegen scoringsmogelijkheden. Willem Looijen en Jerzy Timmermans mikten voor SVS'65 naast en voor Herovina kopte Lloyd Hobo over. Bij een knal van Jesse van Vliet redde Spijks keeper Raymon Kaarsemaker. Toch leek SVS'65 in de 71e minuut langszij te komen. Robin IJselstijn scoorde, maar wegens buitenspel werd het doelpunt afgekeurd. Herovina liep op zijn tandvlees maar hield de winst vast, want ook een Spijks schot van Mark Kortlever leverde de gelijkmaker niet op.

Anton van der Giessen