Nicky van Dam wijst HSSC'61 de weg

hei- en boeicop • HSSC'61 was met een 6-0 overwinning veel te sterk voor Voorwaarts. Met drie treffers was Nicky van Dam weer eens belangrijk voor de Pleinbewoners. De eerste treffer kwam van broertje Lucas van Dam. Na een halfuur maakte Nicky van Dam er 2-0 van. "En met een 2-0 voorsprong voetbal je een stuk makkelijker", zei Gerrit Molenaar. "Al hebben we wel een ploeg die wakker moet blijven. Maar dat ging vandaag heel aardig op een paar kleine foutjes na."

Koen Looij besliste na rust de wedstrijd met de 3-0. Na de 4-0 van Floris Kool scoorde Nicky van Dam nog twee keer. "Met zeven uit drie zijn we de competitie goed begonnen. Ik kan hier als trainer alleen maar tevreden mee zijn", besloot Molenaar.


Vuren pakt eerste puntje

brakel • "Voor hen zal het wel een beetje zuur zijn, maar voor ons is dit dikverdiend", zei Vuren-trainer Ron Vlot over het 2-2 gelijkspel bij BZC'14. Vlot vond dat zijn ploeg een prima wedstrijd speelde, maar na de 2-0 ruststand in het voordeel van BZC'14 had Vuren na rust heel lang nodig om nog langszij te komen. "In de rust kon ik ook niet boos worden of zo, want we speelden gewoon prima", benadrukte Vlot.

BZC'14 kwam voor rust op 1-0 en daarna blunderde Tim Ritmeester bij een vrije trap. De Vuren-doelman dacht de bal naast te laten gaan, maar die verdween ín het doel: 2-0. Pas tien minuten voor tijd maakte Sjors Vonk de aansluitingstreffer. Diep in blessuretijd ging de bal op de stip. Bart Muilenburg bezorgde zijn ploeg alsnog een punt: 2-2.


Historische winst voor Beesd

beesd • Beesd heeft zijn eerste zege als zaterdagclub te pakken. Thuis tegen Lekvogels werd het 3-1. Trainer Dick Wammes zag dat het moeizaam ging: "We speelden wat minder dan vorige week, maar het is wel een terechte uitslag. We hebben ontzettend veel kansen gemist."

Uit een corner kwamen de gasten uit Lexmond op voorsprong. "Toen liepen we weer achter de feiten aan, maar we kregen daarna wel een flink aantal kansen", zag Wammes. "Gelukkig maken we hem vlak voor rust, net op een goed moment."
Stefan van den Bosch tekende voor de 1-1 ruststand. Na de thee maakte Jarno van de Water er 2-1 van. Kort voor tijd besliste invaller Jens Kroeze de wedstrijd met de 3-1.


ASH en Kerkwijk in balans: 2-2

kerkwijk • ASH moest het in de uitbeurt bij Kerkwijk doen met een puntje en trainer Ron Laros kon daar vrede mee hebben. "Qua kansen had er zeker het eerste halfuur wel wat meer ingezeten, maar echt goed gespeeld hebben we niet." Jens Duizer maakte namens de ploeg uit Hellouw de openingstreffer. Kerkwijk kwam daar nog voor rust overheen en ging met een voorsprong de kleedkamers in. "In de tweede helft hadden we ze goed onder druk, maar het duurde lang voor de 2-2 viel", vond Laros. Tien minuten voor tijd maakte Edwin van Noord die verdiende gelijkmaker.

In de laatste minuut behoedde ASH-doelman Arjan Klip zijn ploeg nog voor een nederlaag door een vrije trap uit de hoek te duiken.