WNC moet het doen met punt

waardenburg • WNC en GRC'14 wisten beide niet te scoren en dus eindigde de wedstrijd in Waardenburg zoals die begon: 0-0.

WNC speelde voor rust wat behoudender dan gebruikelijk. "We weten dat ze sterk zijn op de counter en we wilden niet tegen een achterstand oplopen, zoals ons tegen Nieuw Lekkerland wél gebeurde", verklaarde coach Cor Prein. "Dat we vandaag de nul houden, stemt me tevreden. Voorin waren we net niet goed genoeg om de drie punten te pakken." In die eerste helft was Willem-Paul van der Heijden het dichtst bij een doelpunt, maar hij stuitte op de handen van de doelman.

WNC zocht in de tweede helft meer de aanval en kreeg ook wat kansen. "Geen echt grote kansen, maar wel genoeg mogelijkheden om er één binnen te prikken. Dat lukte net niet en dan moet je vrede hebben met een punt", aldus Prein.

Nieuwe tik voor Heukelum

dordrecht • Heukelum kreeg een week na de hoopgevende remise bij EBOH opnieuw klop. Na de eerste oorwassing tegen Tricht werd het nu bij Wieldrecht 5-1 voor de thuisploeg. Trainer Jerome Ceton zag echter voldoende aanknopingspunten: "Voor rust hebben we gewoon goed gespeeld. We hadden veel balbezit en hebben genoeg kansen gekregen.
We kregen wel een tikkie toen Tim Schwebke geblesseerd uitviel. Na rust waren de rollen echter omgedraaid en was het open huis bij ons. Het had ook zomaar 8-1 kunnen worden."

Rick van Loo kreeg namens de gasten de eerste grote kans, maar het was de thuisploeg die op voorsprong kwam. Schwebke maakte voordat hij uitviel nog wel de 1-1. Na rust was de thuisploeg veel sterker. Na de 2-1 kreeg Benjamin Meijdam nog een mooie kans, maar Wieldrecht pakte eenvoudig de punten. "De uitslag is niet fijn, maar we moeten vasthouden aan de positieve punten", aldus Ceton.