Bladkorven in West Betuwe

west betuwe • Het is herfst, de tijd van het vallende blad. Soms kan de hoeveelheid gevallen bladeren voor overlast zorgen. Een gezamenlijke uitdaging om dit te voorkomen. In opdracht van de gemeente plaatst de AVRI op verschillende plaatsen bladkorven. De directe woonomgeving houdt weg en trottoir schoon door het blad daarin te deponeren. Binnenkort kunnen inwoners de bladkorven weer aantreffen op de gebruikelijke plaatsen. De AVRI plaatst ze in de weken 41 en 42 en zal ze regelmatig legen.

De bladkorven zijn uitsluitend bedoeld voor bladeren van bomen uit het openbare gebied. Het spreekt voor zich dat het storten van ander (tuin)afval in de bladkorven niet de bedoeling is. Het plaatsen van extra korven is dit najaar niet mogelijk.
Ook een bladkorf in de wijk, neem dan contact op met het Team Leefomgeving, 0345-728802 of mail meldlijn@westbetuwe.nl. Alle ontvangen reacties worden betrokken bij het opstellen van nieuw beleid voor de plaatsing van bladkorven in 2020.


Omstanders pakken tasjesdief

leerdam • Een tasjesdief in het centrum van Leerdam had vrijdag 'pech' door snel reageren van een echtpaar. "Ik en m'n man hebben een goede daad verricht!!", laat de vrouw van het stel weten op Facebook. "We liepen in het centrum aan de Vlietskant en op dat moment kwam er een man uit de Scapino gerend, die een schoudertas had gestolen van een mevrouw die in de Scapino was." De eigenaresse van de tas rende achter die dief aan maar, was net niet snel genoeg. Zij riep "Dief, Dief!!" Het echtpaar liep daar ook op dat moment en schreeuwde ook. De man greep de tasjesdief bij zijn arm, waardoor hij de schoudertas liet vallen, waarop de tas weer bij de dankbare eigenaresse terug kwam.


Royal Leerdam Crystal verhuist

leerdam • Royal Leerdam Crystal gaat verhuizen naar de binnenstad van Leerdam, zo is op de Facebookpagina van het bedrijf te lezen. Zowel de Glasstudio als de Kristalwinkel zullen in het voorjaar van 2020 verhuizen naar een nieuw pand aan de Hoogstraat.