• Er wordt nog hard gewerkt aan de inrichting van de vernieuwde winkel.
• Er wordt nog hard gewerkt aan de inrichting van de vernieuwde winkel. Foto: Peter Verbeek

Wakkermans Elektro op 10-10 klaar voor 2020

beesd • Eindelijk is het er dan toch van gekomen: Wakkermans Elektro heeft een grootse verbouwing achter de rug. Vanaf donderdag 10 oktober kan Helmoed Wakkermans zijn klanten verwelkomen in de compleet vernieuwde winkel annex showroom.

Wakkermans Elektro, een zaak met een historie van meer dan zeventig jaar achter de rug, heeft een vertrouwde en betrouwbare naam. Aanvankelijk kon men er terecht voor klein- en groothuishoudelijke apparaten, en in een later stadium is daar audio en video bij gekomen.

In 1975 werd de binnenplaats bij de zaak getrokken, en in 1987 is dat achterste gedeelte nogmaals uitgebreid.

Splitsen

"Mijn vader Henny en oom George waren de tweede generatie Wakkermans. Henny hield zich bezig met wit- en bruingoed, terwijl George meer passie voor muziek en geluid had", vertelt Helmoed.

"Op een gegeven moment was er onvoldoende ruimte om alle artikelen op een overzichtelijke manier te kunnen presenteren, en de broers hebben toen besloten de zaak te splitsen. Dat is voor beiden goed uitgepakt."

Lastig pand

Na de laatste verbouwing is wat de inrichting betreft vrijwel alles bij het oude gebleven. Toen Helmoed rond de eeuwwisseling in de zaak stapte en later van zijn vader overnam had hij wel ideeën over veranderingen, maar mede door de recessie is het daar lange tijd bij gebleven.

"Dat kwam eigenlijk ook omdat het een heel lastig pand is om te verbouwen. In de voorwinkel staat een grote koof met een opgang naar de eerste verdieping, en die kan niet worden verwijderd. De originele buitenmuur was een dragende binnenmuur geworden, die de achterliggende showroom met groothuishoudelijke apparaten grotendeels aan het zicht onttrok."

Onderscheidend

In de ogen van Helmoed Wakkermans bieden internetaanbieders vaak niet veel meer aan dan drempelservice. Om zich van hen te onderscheiden en voorde klant van toegevoegde waarde te zijn is Wakkermans Elektro zich gaan specialiseren. Het bedrijf heeft zich onder andere toegelegd op inbouwapparatuur.

Voorafgaande aan de verkoop niet alleen een gedegen en passend advies, vaak ter plaatse bij de klant, maar bij levering ook de vakkundige plaatsing, en eventueel reparatie en onderhoud. De servicemonteurs worden jaarlijks bijgeschoold op alle gangbare merken.

Fris en open

Toen Wakkermans Elektro begin dit jaar een samenwerkingsverband aan ging met een andere grote zelfstandig opererende branchegenoot zijn de plannen tot verbouwing concreet geworden. In De Ruiter Bouw is een goede en meedenkende aannemer gevonden die de verbouwing en aftimmering op een voortreffelijke manier heeft uitgevoerd.

"Het resultaat is een winkel/ showroom met een fris en open karakter", merkt Helmoed Wakkermans tevreden op. "Omdat er nu meer keuze is in zowel merken als de breedte is het assortiment nóg beter uitgebalanceerd en afgestemd op de huidige consument. De presentatie van alle klein- en groothuishoudelijke apparaten is bovendien veel overzichtelijker geworden."

Wakkermans Elektro, Voorstraat 24 in Beesd. Voor meer informatie: 0345-681234 of info@wakkermanselektro.nl.


q www.wakkermanselektro.nl

Peter Verbeek