• Tosca Kortleve hield haar doel schoon.
• Tosca Kortleve hield haar doel schoon. Foto: Kimberly de Pater

Hoofdrol voor keepster Tosca Kortleve

bodegraven/gorinchem • De waterpolodames van De Linge/PCG wonnen zaterdag de uitwedstrijd tegen BZ&PC in Bodegraven met 0-8.

Na rust vlogen de goals om de oren van de keeper uit Bodengraven. Lupi Lopez Caridad schoot lief vijfmaal raak. De dames van BZ&PC kwamen niet tot score en dat was mede te danken aan het uitstekend werk van keepster Tosca Kortleve, die haar doel schoon hield.

In Utrecht hebben de heren van De Linge/PCG ook hun tweede competitiewedstrijd eenvoudig gewonnen. Tegen het plaatselijke ZV Utrecht werd het 4 – 17. Dit seizoen zijn er enkele nieuwe waterpolo spelregels, waardoor er over het algemeen strenger wordt gefloten. Vooral in de beginfase van de wedstrijd was dit goed te merken. ZV Utrecht wilde er een harde wedstrijd van maken, maar hier was geen ruimte voor. Onder andere door twee doelpunten van Quint Gerdes uit overtalsituaties, kwam De Linge/PCG al snel op voorsprong.

Leiding

De voorsprong werd gestaag uitgebreid en vooral in de laatste periode scoorden de bezoekers er op los. De thuisploeg was slordig in de aanval en uit de tegenaanvallen die volgde, kon De Linge/PCG steeds simpel scoren. Met deze ruime overwinning gaat de Gorcums-Leerdamse combinatie – op basis van doelsaldo – aan de leiding in de 2e disivie.

Doelpuntenmakers: Oscar Visser - 7, Quint Gerdes - 3, Victor Visser - 2, Sjoerd den Breejen, Tjerk Noorduyn, Rimmer Genee, Chiel den Otter en Lennart van Wieren - allen 1.