'Hiep hiep fantazie'

regio • Met 'Hiep hiep fantazie' is de wereld een sprookje rijker. Het boek vertelt een spannend verhaal waarin fantasie, avontuur en werkelijkheid bijeenkomen met tekeningen die je verbeeldingskracht prikkelen. Dit boek wil andere moeders én hun dochters in de dagelijkse drukte inspireren en neemt hen mee op expeditie: Drie kleine meiden en hun moeders belanden in een fantasievolle tijd als ze samen op zoek gaan naar de wijze les van een sprookje. De zoektocht blijkt een groot avontuur en gaandeweg doen ze een ontdekking die een verrijking voor hun levens betekent.

De ploetermoeders van Hiep hiep fantazie bundelden hun krachten en ontdekten dat je samen, en ieder op haar eigen manier, ploeterpatronen kan doorbreken. Maar dat gaat niet vanzelf. Met de tekening van de ene dochter werd het idee in het hoofd van de andere moeder geboren: Mary Smits-van Osch bedacht en schreef Hiep hiep fantazie, had alle creaties in haar hoofd en inspireerde. Manon Balfoort polijstte het verhaal met haar taaltalent, gaf het een extra sprankel mee en deed de gezellige grafische vormgeving. Bonnie Bouman-van der Poel creëerde alle prachtige illustraties en hoopt nog veel boeken van haar illustraties te voorzien.

Fantazierijk

Het boek prikkelt lezers om samen tijd te maken en te durven dromen in de drukte van alledag. Dromen prikkelen de nieuwsgierigheid als een mysterieuze vogel het leven van Zazie en de eeneiige tweeling Frederique en Kathleen binnenvliegt. In hun wereld ontspint zich een verhaal dat hen naar een bijzonder rijk sluist. Sprookjes wijzen de weg en tijd speelt een belangrijke rol. Zij beleven een fascinerend avontuur. Drie heel verschillende meiden dagen elkaar uit in hun lef, kwetsbaarheid en schaamte. Samen ontdekken ze Fantazierijk, een dromerige wereld die het alledaagse leven een andere dimensie geeft. Het boek daagt de lezer uit bij zichzelf te ontdekken dat de kracht die de meiden in hun zoektocht raakt, ook in ieder ander zit.

Hiep hiep fantazie verschijnt bij Uitgeverij Palmslag, in de Kinderboekenweek op 7 oktober. In dezelfde week op vrijdagavond 11 oktober presenteren Mary, Manon en Bonnie hun boek aan het publiek. De Boekpresentatie vindt plaats bij Bibliotheek Rivierenland in Cultuurgebouw Zinder in Tiel. Belangstellenden kunnen zich hiervoor gratis aanmelden via de website van de Bibliotheek of via de Facebookpagina van Hiep hiep fantazie. Bij de boekpresentatie is er gelegenheid het boek te kopen en te laten signeren door de ploetermoeders. Een gesigneerd exemplaar van het boek is online te bestellen via de Facebookpagina van Hiep hiep fantazie. Het boek is vanaf De Kinderboekenweek ook te bestellen via Uitgeverij Palmslag. Hiep hiep fantazie kost 21,95 euro en is ook te verkrijgen via elke boekwinkel in Nederland.

q www.bibliotheekrivierenland.nl


Schaatsen bij De Haar

enspijk • IJsclub de Haar uit Enspijk gaat alweer haar 99e winterseizoen tegemoet. In de periode van 4 november tot en met 9 december komen de bestuursleden van 'De Haar' weer bij haar leden aan met de lidmaatschapskaarten voor het seizoen 2019-2020. Het lidmaatschap kost 5 euro. Wie later in het seizoen lid wordt, betaalt 10 euro voor een lidmaatschapskaart. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis lid als hun ouders lid zijn.