NDV gelijk tegen Amicitia

leerbroek • De dammers van NDV Nieuwland hebben met 6-6 gelijkgespeeld tegen damclub Amicitia Herwijnen. NDV kwam op voorsprong door winst van Wim 't Lam. Deze werd teniet gedaan door verlies van Albert van de Berg en Ko Heikoop. Jan Alting bracht door een overwinning de stand weer in evenwicht. Peter Heikoop en Pelle Sterk speelden remise, waarbij Pelle Sterk een winstvariant over het hoofd zag. De wedstrijd tegen Denk en Zet Oudendijk werd verloren met 7-5. De tegenstander kwam met een man minder waardoor begonnen werd met een voorsprong. Jan van Haarlem breidde de voorsprong uit door zijn tegenstander te verslaan in het eindspel. Deze voorsprong ging verloren door nederlagen van Aart de Gans, Harrie Kramer en Jan Joost de Jong. Omdat Arie de Ruiter niet verder kwam dan remise werd een 7-5 nederlaag geleden.

Bridge Beesd

beesd • Lies de Haas en Willie Jägers wonnen op woensdag 25 september de eerste ronde van de vierde zitting in de competitie van bridgeclub Beesd. De uitslagen, A-lijn: 1.Lies de Haas & Willie - 60,00%, 2.Mari Jägers & Lenie Versteegh - 59,17%, 3.Annelies de Klerk & Frans Kuipers - 57,64%, B-lijn: 1. Fortu de Haas & Tiny Verschoor - 61,11%, 2. Ab Barlo & Dorine de Groot - 59,72%, 3. Nico Scholten & Riet van Asch - 55,56%.

WHV wint met veel bravoure

den dungen • De volleybaldames van WHV wonnen vrijdagavond in Den Dungen met 1-3 van het vijfde damesteam van HLB van Daal/DS.

Op vrijdagavond 27 september mochten de dames uit Asperen aantreden in Den Dungen tegen HLB van Daal/DS dames 5. De dames moesten zich een aantal keer flink herpakken, maar ze wonnen met 3-1. WHV won de eerste set met 17-25, mede door servicereeksen van Lotte Kleijer en Monique van Kempen. In de tweede set werden de dames van de wijs gebracht door een jonge passer-loper van de tegenstander. Met haar sterke sprongfloat serveerde zij WHV uit hun spel: 25-17. Na een goede peptalk van assistent-coach Joeri van Wijk ging het in de derde set een stuk beter. Mirjam Steenis serveerde de tegenstander volledig weg. Ook invalster Rianda Kroon-Kleppe deed een duit in het zakje: 9-25. In de vierde en laatste set had de thuisploeg zichtbaar moeite met de harde sprongserivce van Wietske van Dortmont. Door een sterke verdediging en goede service sleepte WHV ook deze set binnen: 22-25.