WHV laat zich niet van de wijs brengen

ouderkerk a/d ijssel • De Asperense volleyballers hebben afgelopen zaterdag het nieuwe seizoen geopend met een prima 1-3 overwinning tegen Voleco uit Ouderkerk a/d IJssel: 16-25, 20-25, 18-25 en 22-25.

WHV had nog weinig ritme opgedaan in de aanloop naar dit nieuwe seizoen. De eerste set was dan ook nog even zoeken naar het juiste gevoel. De laatste drie sets waren echter voor WHV dankzij een prima combinatie van ontspanning, werklust en spelplezier.

De uitdaging voor dit nieuwe seizoen zal voor de Asperense volleyballers de krappe selectie worden. Afgelopen zaterdag bleek dat direct al een probleem. De beoogde zevende man was geblesseerd geraakt in de wedstrijd van Heren 2 en dus moest de ploeg onder leiding van trainer/coach Mirjam Steenis het met zijn zessen doen.

WHV kwam moeizaam tot scoren. De ploeg liet zich niet van de wijs brengen. Halverwege de eerste set haakte de ploeg aan. Het verlies in de eerste set was niet meer te voorkomen maar de toon voor de rest van de wedstrijd was gezet. Vanaf de tweede set was WHV de bovenliggende partij. Door een prima servicedruk van onder meer Niels Reder en Joeri van Wijk haalde de Asperense ploeg de angel uit het spel van Voleco. Hierdoor werd het lastiger voor de thuisploeg om hun sterke middenspelers te lanceren en kreeg de Asperense blokkering en verdediging meer greep op het aanvalsspel van de thuisploeg. Daarnaast wist WHV steeds gemakkelijker te scoren door veel te variëren in de aanvalsslag. De tactisch geslagen ballen van René Roth en Joost de Jong pakten steeds goed uit, evenals de afwisseling in de middenballen van Stefan Arp. In de vierde set leek het nog even mis te gaan. Een goede servicereeks van Wildrik van de Plassche en enkele prima blokkeringen van onder meer Stefan Arp brachten de ploeg echter bijtijds terug op koers.