• Elf jongeren zetten zich in voor straatjongeren.
• Elf jongeren zetten zich in voor straatjongeren.

Nacht in de kou voor straatjongeren

herwijnen/ vuren • Elf jongeren uit Vuren en Herwijnen brachten onlangs de nacht door in zelfgebouwde krotten van karton en plastic.

Met deze 'Nacht Zonder Dak' haalden ze 2850 euro op voor straatkinderen in Oeganda.
Nacht Zonder Dak is een actie van ontwikkelingsorganisatie Tear, een actie voor straatjongeren. Voor veel jongeren in de wereld is op straat leven de keiharde realiteit. De opbrengst van onze actie is daarom bestemd voor straatjongeren in Oeganda.

Tijdens de actie in Vuren en Herwijnen hebben de jongeren een brief naar de straatjongeren geschreven, om ze te bemoedigen en een hart onder de riem te steken. Ook hebben de jongeren spellen gedaan, die iets met het straatleven te maken hebben. Zo deden de jongeren wie het meeste water op het hoofd naar de overkant kan brengen, omdat straatjongeren ook ergens water moeten halen. Een ander spel was om zo veel mogelijk kleding aan te trekken, zoals straatjongeren dat ook doen. Ze laten hun kleding niet achter, omdat de kans groot is dat het gestolen wordt als ze weg zijn. Tijdens het ontbijt moesten de deelnemers hun eten uit een 'vuilnisbelt' halen.

De actie kende twee belangrijke doelen. De eerste was om de jongeren te laten ervaren hoe het is om op straat te leven. Het andere doel was om geld voor deze straatjongeren op te halen. Omdat de actie zo'n succes was en veel jongeren het jammer vonden dat ze niet mee konden doen, wordt in juni de actie Nacht Zonder Dak nog een keer gehouden. Meer informatie over deze actie volgt begin volgend jaar.


q nachtzonderdak.nl/VurenHerwijnen