• Martina van Steijn is het aanspreekpunt in Het Badhuis.
• Martina van Steijn is het aanspreekpunt in Het Badhuis. Foto: Peter Verbeek

Het Badhuis: huidverwennerij

leerdam • In Het Badhuis, een van de leukste winkeltjes van de Leerdamse binnenstad, kan men terecht voor de meest uiteenlopende bad- en doucheproducten die stuk voor stuk bijdragen aan verwennerij van de huid.

Martina en Bertino van Steijn wilden al langer een eigen winkel beginnen. Twee jaar geleden besloten ze zich te richten op bad- en douchecosmetica, met een assortiment waarmee ze zich konden onderscheiden van andere ondernemers.

Dat ze lang hebben moeten wachten voor ze een mooi pandje vonden in de Kerkstraat, waar ze allebei als een blok voor zijn gevallen, was achteraf niet zo erg. Nu zijn ze helemaal gesetteld met Het Badhuis aan de Leerdamse Kerkstraat 7.

Etherische oliën

"In de tussenliggende tijd hebben we ons georiënteerd op artikelen die moesten bijdragen aan de verzorging van de huid", vertelt Martina.

"Boms Cosmetisc was een merk met bruisballen die zijn gevuld met etherische oliën en cacaoboter. Ze zijn bedoeld voor in bad, lossen op in het warme water en zorgen voor een fluweelzachte huid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende geuren en kleuren, en zijn heel geschikt om cadeau te doen."

Exclusief voor Leerdam is Martina van Steijn erin geslaagd dealer te worden van Grace Cole, een heerlijke bad- en douchegel in vijf geuren en bijbehorende bodylotions.

Binnenkort worden niet alleen de geurkaarsen van Grace Cole in het assortiment opgenomen, maar ook met douchegel gevulde champagneflessen. "Beiden zijn geweldige geschenken voor de op handen zijnde feestdagen."

Werfzeep

"Badzout is een gewild artikel. Het is te koop in een flesje of potje. In één van de etalages staan zeven emmers met badzout in verschillende kleuren en geuren, en men kan zijn eigen flesje of potje vullen. Een heel apart artikel is onze biologische werfzeep: handgemaakte zeep zonder synthetische toevoegingen, plastics, palmolie en dierlijke vetten, maar met voedende plantaardige oliën. De serie 'I Love', met intense en zoetige fruitgeuren, is erg geliefd bij de jeugd. De oudere doelgroep heeft een voorkeur voor de aroma's van bloemen."

De Leerdamse winkel is online te vinden op Facebook: Het Badhuis kerkstraat 7 Leerdam.