Herovina met volle buit koploper in 4D

gorinchem • Herovina won ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen en is met zes punten de koploper van de 4e klasse D. Bij Unitas, werd het 0-2. De Gorinchemers zijn na twee wedstrijden nog puntloos.

Trainer Glenn Calor vond de zege verdiend, maar zag dat het ook anders had kunnen lopen. "We hadden wel de juiste intentie om te voetballen, maar we waren vandaag niet zo heel goed. Unitas loerde op de counter en heeft daaruit zeker wat kansen gekregen, vooral na slordigheden van onze kant", zag Calor. "Maar wij kregen die kansen ook en hadden zeker na rust twee of drie keer vaker moeten scoren."

Ruimte

Voor rust opende Kevin Steenbruggen na een handsbal uit een strafschop de score. Daarna kreeg Unitas 1-op-1 met de doelman en zelfs voor open doel enkele goede kansen om de stand weer gelijk te trekken, maar het faalde. Na rust veranderde Herovina de strijdwijze iets. "We gingen wat meer inzakken om voorin wat ruimte te creëren. Dat lukt eigenlijk heel goed, maar dan moet je wel meer scoren dan we nu deden", vond Calor. Coen de Ridder was de enige die nog wist te scoren en hij tekende in het tweede bedrijf voor de 0-2 eindstand.

Komende week ontvangt Herovina het met vier punten uit twee wedstrijden ook nog ongeslagen SVS'65. Calor, oud-trainer van de club uit Spijk, kijkt ernaar uit. "Dat is een mooie uitdaging. Zij hebben zich flink versterkt en ik ben benieuwd hoe de verhoudingen liggen."