GVV'63 maatje te groot voor Haaften

gameren • GVV'63 was met 6-2 een maatje te groot voor Haaften. Kantelpunt in de wedstrijd waren de vijf minuten net na rust. "Toen maakten zij heel snel twee doelpunten en liepen uit naar 5-2. Dat konden we niet meer goed maken", zag Bart Fransen.

In de eerste helft kon Haaften het in Gameren nog aardig bijbenen. Via Mats van Velzen pakte de ploeg zelfs de leiding. Na twee doelpunten van de thuisploeg maakte Thijmen Gerringa de 2-2. Vlak voor rust kwam de thuisploeg opnieuw aan de leiding.

De twee snelle doelpunten na de thee kwam Haaften niet meer te boven. Ook niet toen de thuisploeg met tien man kwam te staan. "Vorige week hebben we goed gevoetbald, maar GVV'63 is een stapje verder dan wij zijn. Geen schande om hier te verliezen."

Willem Looijen op schot bij SVS'65

spijk • Waar SVS'65 de laatste jaren veel moeite had met Lekvogels, was dat dit keer een stuk minder het geval. Dankzij onder meer drie treffers van Willem Looijen won Spijk met 4-0. SVS'65 speelde vooral voor rust een prima wedstrijd. Na enkele gemiste kansen opende Looijen de score. Vlak voor rust maakte Robin IJsselstijn de 2-0.

"We hadden er toen al best wat meer mogen maken", vond trainer José van de Ven. "Na rust hadden we het wel even taai, maar na de 3-0 was het wel gespeeld." Beide treffers na rust kwamen op naam van Willem Looijen. De 3-0 maakte hij na voorbereidend werk van Sam Muilenburg. Bij de 4-0 kreeg hij zijn voet precies goed tegen een schot van Marvin Westerduin.

Rhelico tevreden met punt

rumpt • Rhelico was vorige week vrij en pakte in zijn eerste wedstrijd thuis een punt tegen Peursum. Trainer Adrie van Steijn was daar blij mee. "Dit is geen verkeerde start. Het was een verdiend punt. Voor rust waren we de betere ploeg. Na rust was Peursum wat beter. Maar al met al is dit een prima uitslag." Beide ploegen kregen een aantal kansen, maar beide keepers waren op dreef. "In de slotfase pakt Michel Kuipers nog een paar prima ballen. Het had vandaag ook 3-3 kunnen zijn", zei Van Steijn. Kort voor tijd kreeg een speler van Peursum een tweede gele kaart. "We hebben vandaag gestreden en dat was nodig, want Peursum is fysiek sterk", aldus Van Steijn.

Asperen steelt puntje

noordeloos • Asperen won vorig seizoen in de derde klasse geen wedstrijd op vreemde bodem en ook in de eerste uitwedstrijd op een niveau lager lukte dat niet. Het pakte weliswaar een punt bij Noordeloos, maar dat was een royale beloning na een matige wedstrijd, waarbij Asperen vooral na rust een aantal keer heel goed weg kwam dat de thuisploeg niet vaker de trekker overhaalde.

"Dit is een gestolen punt", erkende Jaap van Hattem. "We hebben vandaag niet best gespeeld en Noordeloos heeft de kansen gehad om het af te maken. Maar Dennis (Rooijackers, de doelman, MvH) hield ons op de been." Na de 1-0 een minuut of tien voor tijd leek Asperen te gaan verliezen, maar vlak voor tijd maakte Tareq Ibrahim nog de 1-1.