• SC Everstein - Houten (1-2).
• SC Everstein - Houten (1-2). Foto: Peter Verbeek

SC Everstein verslagen vanaf de stip

everdingen • Dat SC Everstein van Houten verloor was geen schande. Kwalijker was dat de thuisclub slechts drie kwartier heeft gevoetbald, want voor rust was het spel niet om aan te zien. Al snel bleek dat Houten verzorgd voetbalde. De opbouw van de thuisclub was slordig, en té vaak werd riskant balverlies geleden. Dat liep in de twintigste minuut verkeerd af, toen Jeffrey Tolenaar scoorde uit de rebound: 0-1. Everstein stelde daar nauwelijks iets tegenover en het pleit niet voor de gasten dat ze hun veldoverwicht niet benutten. Na rust gaf Everstein beter en energieker partij. Op aangeven van Simon van Zante maakte Guillermo Ooft in de zesde minuut de gelijkmaker: 1-1. Pas dik in de tweede helft kreeg Houten weer een beste kans. Jesse Schuin prikte de bal echter op de paal. Even later smoorde een schot van Van Zante in een woud van benen. Na een overtreding van Rick Fierens benutte Schuin de toegekende strafschop: 1-2. Jort Binneveld had de gelijkmaker op zijn schoen, maar een verdediger kopte de bal uit de doelmond.