• Stefan van den Bosch in duel met Fabian van der Wel
• Stefan van den Bosch in duel met Fabian van der Wel Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Leerdam Sport pakt tegen Beesd eerste zege: 2-1

leerdam • Leerdam Sport pakte thuis tegen Beesd de eerste zege. Petro Ilir gaf de thuisclub al vroeg de leiding maar kort na rust maakt Stefan van den Bosch gelijk.

Het herstel van Beesd leek zeker een gelijkspel op te leveren, maar in de slotfase zorgde Eloys Tapirima toch voor Leerdamse 2-1 winst.

Leerdam Sport-trainer Yoni Sahertian was blij: "Ons begin was scherp. We waren gebrand om te winnen. Leerdam Sport wil om de prijzen meedoen. In de eerste helft domineerden we maar na rust werd het snel gelijk. Net als voor rust verrichtte onze keeper een paar goede reddingen. Leerdam Sport bleef ondanks de dreiging van Beesd rustig en de 2-1 was een goed afgerond doelpunt na een mooie aanval." Voor Beesd-trainer Dick Wammes was het late verlies zuur: "Het is zonde. Een gelijkspel zat er zeker in. Dat had in een uitwedstrijd een mooie bonus geweest. Nick van Gameren had wel een paar keer moeten scoren en Stefan van den Bosch was op het eind dichtbij zijn tweede doelpunt. Achterin geven we de goals echter te makkelijk weg. Eerst getreuzel van Jorn van den Broek bij de 1-0 en bij die late 2-1 keken vijf man toe."

Herstel

Al vroeg faalde het Beesd-defensiecentrum. Jorn van den Broek weifelde met ingrijpen en Petro Ilir strafte dat met een laag schot af: 1-0. Na een kwartier kreeg Ilir uit een pass van Ray Kant nog een opgelegde kans maar hij schoof de bal naast. Halfweg de eerste helft loste Beesd het eerste gevaarlijke schot. Leerdams keeper Dawid Palicki redde. Een knal van Nick van der Burg verdween net naast het doel. Het herstel van Beesd bracht al in de 51e minuut de gelijkmaker. De net ingevallen Lucas de Bruin legde de bal terug op Jorn van den Broek en uit diens pass schoot Stefan van den Bosch raak: 1-1.

Zaalvoetbal

Halfweg de tweede helft bracht Jarno van de Water twee keer Nick van Gameren in stelling. Beide keren redde Leerdams keeper Palicki echter. Na een half uur zetten Joery Pippel en Jarno van de Water weer een vloeiende Beesd-aanval op, maar opnieuw was de afwerking van Nick van Gamerent niet zuiver genoeg. In de 84e minuut zetten Eloys Tapirima en Yoessef Boudou een echte Leerdamse zaalvoetbalcombinatie op. Niemand in het Beesd-defensiehart greep in en Eloys Tapirima rondde de mooie aanval feilloos af: 2-1. Even later had Petro Ilir met zijn tweede doelpunt bijna de partij beslist, doch keeper Damian van Asch redde. In de spannende slotfase was Stefan van den Bosch tweemaal dichtbij de gelijkmaker en had zeker éénmaal moeten scoren, maar het werd in beide gevallen slechts een hoekschop. Dus bleef het 2-1.