• Leerdam is het toneel voor 'Grenze(n)loze tijd'.
• Leerdam is het toneel voor 'Grenze(n)loze tijd'.

'Grenze(n)loze tijd' op de planken

leerdam • Het is bijna zover: op 31 oktober, 1 en 2 november zijn de voorstellingen van het Kerntheater VHL.

De Heeren van de Vijfheerenlanden leiden bezoekers door de eeuwen heen. Deelnemers bezoeken verschillende scenes gesitueerd op ludieke locaties in het centrum van Leerdam. Dit wandelend theaterstuk brengt de geschiedenis van de Vijfheerenlanden tot leven, maar wel met een flinke knipoog.

De stichting Kerntheater Vijfheerenlanden startte in juni 2018 met het plan om het Wijktheater om te vormen tot Kerntheater. Nadat de samenvoeging van Vianen, Zederik en Leerdam gerealiseerd was, werd het hoog tijd om elkaar beter te leren kennen. En wat is er mooier dan dit te realiseren door inwoners van de verschillende kernen samen te laten werken aan een theatervoorstelling. Naast de enthousiaste groep mensen van het Wijktheater, meldden zich nu ook nieuwe mensen aan voor de diverse werkgroepen. De opdracht van de stichting was dat de verhaallijn moest gaan over, hoe kan het ook anders, de Vijfheerenlanden. Met elkaar werden in het Schrijverscollectief plannen gemaakt voor de vele verhalen over deze regio en uiteindelijke leidde dat tot de voorstelling 'Grenze(n)loze tijd'.

De voorstellingen zijn te zien op donderdag 31 okober 19:30 uur, vrijdag 1 november 19:30 en zaterdag 2 november om 14:30 en 19:30 uur. De voorstelling start in het Hofje van Mevrouw Van Aerden en eindigt daar ook weer. Tussendoor lopen bezoekers met een voormalig Heer van de Vijfheerenlanden langs de verschillende scenes door het centrum van Leerdam. Reserveren gewenst via:


q www.kerntheater.nl