• Het Spiegeltent Festival in 2018.
• Het Spiegeltent Festival in 2018. Foto: Nico van Ganzewinkel

Veel variatie tijdens Spiegeltent Festival in Lingebos

Het gezelligste feest in de hele regio

vuren • "Weet je", zegt de makelaar uit Vuren, "bij mij begint het bloed alweer een beetje harder te stromen. Ik begin nu elke dag alweer naar het weerbericht te kijken."

Van Ekeren heeft voor de komende editie een Van Ekeren Meeting Point ingericht, waarbij honderden klanten van het makelaarskantoor welkom worden geheten. De Vurense makelaar was in 2012 de initiator van het feest, samen met Rob van Rosmalen. "Die eerste keer hebben we het feest gehouden op het campingterrein van het Lingebos. Rob had contacten over de hele wereld en hij zorgde voor de tenten. Ik kende heel veel mensen in de regio en zorgde voor het publiek."

Die eerste aflevering was eigenlijk al een heel groot succes. "We hadden vergunning voor 200 mensen. Uiteindelijk kwamen er 600." In de jaren daarna is het festival alleen maar verder gegroeid. In 2016 kwam de organisatie in de professionele handen van ESP Entertainment in Vuren. Dit jaar worden zo'n 5000 bezoekers verwacht. Het feestterrein is ook dit jaar weer op het parkeerterrein bij de grote plas van het Lingebos.

Sfeervol

Het Spiegeltent Festival het gezelligste en leukste festival van Vuren en omstreken. Een festival dat zich vooral kenmerkt door de prachtige spiegeltenten, een sfeervolle Efteling-achtige aankleding en de diversiteit aan muziek voor jong en oud. Het Lingebos is uitermate geschikt als feestlocatie, zegt Lisette Meijdam Klop-Meijdam van ESP Entertainment. "Prachtig gelegen aan het water. En niemand heeft last van ons." ESP organiseert door het jaar heen veel kleinere evenementen in de regio. Het Spiegeltentfestival is binnen een paar jaar uitgegroeid tot één van de grotere evenementen, heel populair bij jonge en oudere feestvierders uit de regio. Sommigen komen voor de muziek, maar voor velen voelt het aan als een reünie.

Het Spiegeltentfestival biedt ook dit jaar weer een zeer gevarieerd programma. In het Feestpaleis kunnen bezoekers zich helemaal uitleven bij de muziek van Freddy Moreira, zanger Kafke en dj Galaga. In de Tovertuin staan optredens gepland van Mental Theo, Qakmadness, dj Montoya en dj Roy. De tent Wunderbar heeft een bruin café-achtige sfeer met Nederlandstalige muziek, Q-Music Het Foute Uur, Frank den Braber en dj Patrick van Mourik. Dit jaar is er ook een Buitenpodium, waar Kaaigezellig, Eght Herrie, Jacmans Blue en dj Pieter er een knotsgekke avond van zullen maken.

In de tent 'Goud van Oud' komen de bekende nummers voorbij uit de jaren zeventig en tachtig. Met dj's die destijds furore maakten met hun dj-shows in de dorpshuizen rond Gorinchem. Zoals Mark Verteegh, André Dieterman, Jan Millenaar (Caroline) en André de Fockert (Sound Paradise). "Het zijn de jongens die opgegroeid zijn met de vinylplaten", zegt Jenno van Eekeren, die als tiener ook vaak plaatjes draaide bij gezellige dorpsfeesten in de buurt. "Met natuurlijk van die draaiende gekleurde bollen en een verlichte dansvloer zoals we die nog kennen van Saturday Night Fever."

Kaarten

Alle Early Bird tickets voor het Spiegeltent Festival waren dit jaar in een recordtempo uitverkocht. Op dit moment zijn de zogeheten Discount Tickets in de verkoop en kosten slechts €19,50 euro (ex. fee). Wanneer deze speciale kortingskaartjes zijn uitverkocht, gaan direct de Regular Tickets in de verkoop á €22,50 (ex. fee). Tickets zijn alléén online verkrijgbaar op www.spiegeltentfestival.nl en de minimumleeftijd is 16 jaar.

Er kan dit jaar niet geparkeerd worden bij golfclub The Dutch. "We zijn daarom heel blij dat een boer langs de Poelweg achter het Lingebos een weiland ter beschikking stelt. Fietsers kunnen hun rijwiel stallen langs de doorgaande weg door het bos."

q www.spiegeltentfestival.nl