• Best Shoes presenteert haar merken op stijlvolle wijze.
• Best Shoes presenteert haar merken op stijlvolle wijze. Foto: Peter Verbeek

Actiedagen bij Best Shoes na verhuizing

leerdam • Best Shoes, een zaak die al meer dan 45 jaar niet is weg te denken uit het centrum van Leerdam, staat vanaf donderdag 26 september drie dagen stil bij het feit dat onlangs een nieuwe locatie is betrokken. Feest voor de klanten, want dan krijgen ze van eigenaar Wilbert van Best twintig procent korting op het totale assortiment.

Van Best Schoenen is van oorsprong een familiebedrijf. Opa begon in Kaatsheuvel een fabriekje waar hij, onder het label Tradition, schoenen maakte. Toen de productie werd verplaatst naar het buitenland volgde de overstap naar de detailhandel, met een vestiging in Oosterhout. De volgende generatie zette niet alleen in andere plaatsen in Noord-Brabant –inmiddels opgeheven- filialen op, maar streek 45 jaar geleden ook neer in Leerdam.

Snoepwinkel

"We zijn ingetrokken in de voormalige snoepwinkel van 't Bolhoedje aan de Zuidwal", zegt Wilbert van Best met een glimlach. "Een pandje van bescheiden afmetingen, dat al snel te klein werd. We vonden een grotere winkel aan de overkant, en zijn daarna definitief verhuisd naar de Kerkstraat. Dat lag veel beter in de loop van het winkelend publiek. Bij de vierde verhuizing kwamen we terecht in het pand van Kruidvat. Daar hebben we ongeveer dertig jaar gezeten. Toen het pand van Bronkhorst Schoenen, in Kerkstraat 24, vrij kwam en we dat konden huren was de knoop snel doorgehakt."

Best Shoes heeft daarmee méér dan zijn best gedaan om de leegstand te beperken.

Centraal

De nieuwe locatie is geen verkeerde keuze. De winkel ligt op een mooi centraal punt in de binnenstad. Via het portiek, met twee taps toelopende etalages, komt de klant in een ruim opgezette zaak met veel sfeer en uitstraling, die toegankelijk is voor alle doelgroepen.

"Één van de pluspunten was dat het interieur zó mooi was dat er nauwelijks iets aan gedaan hoefde te worden," merkt Wilbert van Best tevreden op. Samen met winkelmedewerksters Wilma en Beppie, die beiden hun zilveren jubileum al lang geleden hebben gevierd, is hij het gezicht van de zaak.

Bijkomend voordeel is het grote magazijn achter de winkel. Best Shoes kan daardoor veel meer artikelen in voorraad hebben, ook buiten het seizoen om.

Handtassen

In de beginjaren was het bedrijf vooral een discounter, die met zijn prijzen altijd onder die van de concurrenten zat. Geleidelijk evalueerde Best Shoes naar een speciaalzaak in schoenen en tassen.

"We zijn dealer van goede en betaalbare merken als Gabor, Tamaris, Mexx, Rieker, Remonte en Sketchers. Na de verhuizing hebben we ons assortiment uitgebreid met Panama Jack en Laura Vita. Op het gebied van sportschoenen heeft de consument keuze uit Sketchers, Nike, Adidas en Puma. Best Shoes is tevens gespecialiseerd in schoenen met losse steunzolen. Bij de keuze van onze collectie hebben we vooral gekeken naar goed passende schoenen met een groot draagcomfort. Binnenkort komt achterin de zaak een lange wand vrij waar we modieuze en trendy handtassen gaan presenteren. Als dat is gerealiseerd is de winkel helemaal zoals ik hem graag wil hebben. En zeer waarschijnlijk gaan we hierna nooit meer verhuizen," hoopt Wilbert van Best.